Пошук

ДОВГОТРИВАЛА ВОГНЕВА ТОЧКА МАЄ СТАТИ ВАЖЛИВОЮ ТУРИСТИЧНОЮ ЛОКАЦІЄЮ

Дата: 18.09.2020 13:09
Кількість переглядів: 891

17 вересня п. р. завідувач Новоборівського краєзнавчого музею Олександр Голяченко, головний спеціаліст відділу освіти, охорони здоров’я та соціально-культурної сфери Ігор Міщенко, історик Павло Шемет  та селищний голова Григорій Рудюк оглянули одну із локацій екскурсійно-туристичного маршруту Новоборівської громади «Вихідні – у центрі Житомирщини» та придатність її для відвідування туристами.

Це колишній фортифікаційний військовий об’єкт, ДОТ часів Другої світової війни знаходиться на відстані 5 км від селища Нова Борова. Розміщений неподалік зони відпочинку (рекреаційна ділянка №1 лісництва), ліворуч від автошляху «Житомир – Коростень». 

Після ознайомленням із ДОТом, вирішено на першому етапі залучити працівників селищної ради, активістів, волонтерів, небайдужих жителів громади прибути на це місце у Всесвітній день прибирання, який проводиться 19 вересня 2020 р., очистити об’єкт від сміття, бруду та провести благоустрій навколишньої території. 

«Ми маємо не лише зберегти ці унікальні об’єкти  часів Другої світової війни для наступних поколінь, але й використовувати їх в екскурсійно-туристичній галузі, що набирає обертів в Україні і нашій громаді»,  – сказав Григорій Рудюк.

Коротко про історичну пам’ятку. Довготривала кулеметна вогнева точка 522 Батальйонного району оборони «Турчинка» була побудована у 1931 році та відносилась до Коростенського укріпленого району № 5.

Нагадаємо, екскурсійний маршруту Новоборівської громади «Вихідні – у центрі Житомирщини» представлений 11 вересня у Житомирі на туристичній виставці в рамках Всеукраїнського культурно-мистецького фестивалю «ZT-EXPO 2020».

На ній був також презентований однойменний буклет.

 

Олександр Голяченко,
фото автора

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.