ІСТОРИЧНИЙ КАЛЕНДАР

Дата: 29.05.2017 19:55
Кількість переглядів: 1091

Фото без опису

03 червня

1916 – у селі Старий Бобрик  Фасівської волості Житомирського повіту народився Маркін  Йосип Борисович  (загинув 22.01.1945) військовик, учасник радянсько-фінської і 2-ї світової воєн, Герой Радянського Союзу. Мешкав і працював у м. Слобідський (Кіровська обл., РФ). В армії від 1939 до 1940 та від 1942. Відзначився  у січні 1945 під час боїв поблизу польського міста Каліша (захопив у полон 17 ворожих солдатів), де й загинув. Звання Героя присвоєно 27.02.1945 (посмертно).

Фото без опису


17 червня

2002 – помер Букович І.П., див. Історичний календар (лютий).


20 червня

1934 – у с. Андріїв (тепер с. Андріївка, Черняхівський район) народився Юхименко Анатолій Васильович (помер 01.01.2015) – учитель, краєзнавець, музеєзнавець. Завідувач Новоборівського краєзнавчого музею.  Закінчив фізико-математичний факультет Житомирського педагогічного інституту ім. І. Франка. Трудову діяльність розпочав в Новоборівській середній школі №1, де понад 40 років працював учителем фізики, математики, астрономії. Запровадив у закладі виробниче навчання та основи комп’ютерної грамотності. Учасник ряду Всеукраїнських науково-краєзнавчих конференції регіону Великої Волині. Співавтор краєзнавчих хрестоматій  – "Горошківщина - перлина українського Полісся", «Сяє сонце над Іршею». Упорядник буклету "Нова Борова запрошує". Похований у с. Станишівка (Житомирський район). 

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису


 

Новоборівський краєзнавчий музей


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних