ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ У ДЕРЖАВНОМУ УПРАВЛІННІ ТА ПОСЛУГАХ / TAPAS

Дата: 27.03.2024 09:21
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

5 000+ автобусів. 20+ міжнародних пунктів пропуску. А ще кордони без черг. Чіткі правила для усіх перевізників. Прозорі процедури перетину кордону.

Все це про єЧергу для автобусів – цифрове рішення, яке Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України запустили за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS». Саме тема єЧерги для автобусів стала ключовою під час форуму міжнародних автобусних перевезень «З’єднуємо людей та міста» 22 березня.

єЧерга для автобусів – це унікальний цифровий інструмент, що дозволяє впорядкувати міжнародні перевезення в Україні. 1 серпня минулого року система стала доступною для міжнародних автобусних перевезень в тестовому режимі на пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ. А вже за пів року її запустили на понад 20 МАПП. З її допомогою понад 55 000 автобусів змогли здійснити свої рейси за кордон.

Підтримавши її створення, проєкт TAPAS став частиною реалізації нової транспортної реформи, яка є важливою складовою соціально-економічного розвитку держави.

єЧерга – комплексний проєкт, від якого виграють всі: перевізники можуть оптимізувати свої бізнес-процеси, економити витрати та час; держава – зменшити корупційні ризики, регулювати вантажо- та пасажиропотік, а також покращити безпеку на дорогах.

Загалом від початку запуску інструменту у грудні 2022 року за електронною чергою кордон перетнули понад 855 000 вантажівок та автобусів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних