ОГОЛОШЕННЯ ПРО НАМІР ЗМІНИ ТАРИФІВ ШЛЯХОМ КОРИГУВАННЯ ДІЮЧИХ ТАРИФІВ НА ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ НА 2024 РІК

Дата: 12.03.2024 10:53
Кількість переглядів: 1399

Фото без опису

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір шляхом  коригування цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 Новоборівське житлово-комунальне підприємство доводить до відома споживачів, що має намір здійснити у 2024 році зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Новоборівське ЖКП повідомляє, що діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення були встановлені рішенням виконавчого комітету Новоборівської селищної ради від 22.12.2018 р. № 276 дане рішення набрало чинності з 01.01.2019 року у розмірі:

- на централізоване водопостачання – 19,00 грн за 1 куб.м. (з ПДВ);
- на централізоване водовідведення – 19,80 грн за 1 куб.м. (з ПДВ).

За цей період вартість даних послуг значно зросла з незалежних причин господарської 
Діяльності, а тому діючі тарифи на  централізоване водопостачання та водовідведення не покривають витрат, пов’язаних з виробництвом послуг, що призвело до збитковості підприємства.

З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня. Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства. 

Основними чинниками, що вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання та водовідведення є постійне зростання основних складових тарифів, зокрема мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум, вартості електричної енергії, паливно енергетичних ресурсів, податків та зборів.

Згідно планових розрахунків тариф на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для споживачів Новоборівського ЖКП становитиме у розмірі  73,26 грн (з ПДВ) за 1 м.куб.з них:

- централізоване водопостачання – 34,16 грн (з ПДВ) за 1 куб.м.;
- централізоване водовідведення – 39,10 грн (з ПДВ) за 1 куб.м.

Прибуток в даних тарифах не планується.

Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним.

Заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів холодною водою.

Зауваження та пропозиції приймаються у письмовій формі протягом 14 календарних днів з 13 березня 2024 року по 26 березня 2024 року до 17.00, за адресою Новоборівське ЖКП вул. Жовтнева 1а, корпус 1  смт. Нова Борова. Електронна пошта Новоборівського ЖКП nkomunal@ukr.net.

ТАРИФИ


Коментарі:

Тесанчук Анатолій Олексійович
2024-03-13 14:02:11

Враховуючи те, що водосховище розташоване на території селищної ради і водовод, з якого відбувається постачання води для Нової Борової, розташований на териорії нової Борової, необхідно вимагати від Іршанського ГЗК збільшення плати за користування землею а не піднімати тарифи для населення.

Анонім
2024-03-12 16:18:17

Оприлюдніть, будь ласка, ще ці планові розрахунки тарифу на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення! Хочеться бачити формулу, за якою рахуються тарифи та внесені до неї дані!!!

Тесанчук Анатолій Олексійович
2024-03-12 15:13:17

На час військового стану жкп не має права підвищувати тарифи на водопостачання та водовідведення. Не грайтеся з "вогнем", не шановний голова!

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних