ЯК ДОПОМОГТИ СВОЄМУ МЕНТАЛЬНОМУ ЗДОРОВ’Ю І НЕ «РОЗСИПАТИСЯ» ПІД ЧАС ВІЙНИ

Дата: 12.01.2024 08:11
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

В умовах воєнного стану, коли людей почасти охоплюють почуття розгубленості, емоційного виснаження, зниження стресостійкості, навички підтримки себе і один одного стають життєвою необхідністю.

Як допомогти своєму ментальному здоров’ю і не «розсипатися» під час війни – тематичне заняття з елементами тренінгу 10 січня провела з педагогічним колективом Волицької гімназії практичний психолог Діана Осовська, використовуючи техніки заспокоєння та різного роду психологічні вправи.

Жителі села Волиця на собі відчули жахи війни, адже на початку повномасштабної збройної агресії рф гімназія зазнала ракетного удару. Тому і тоді, і зараз людям потрібне психологічне рохвантаження, аби зуміти сформувати міцну внутрішню основу та підвищити рівень своєї життєстійкості.

В Андрушківському ліцеї практикуючий психолог Вікторія Лук’янчук та заступник директора з виховної роботи Іванна Кравець підготували для учнів та освітян психологічний тренінг «Моя внутрішня сила».

У Почуйківській сільській бібліотеці Квітневої громади відбувся розважальний захід для дітей молодшої шкільної групи «Добро починається з тебе». Хлопчики та дівчатка брали активну участь у веселих руханках та естафетах, виготовляли антистресові поробки своїми руками. Крім того, діти більше дізналися про методи подолання стресу та негативних емоцій в умовах непростих викликів сьогодення.

Віднедавна у Корнинській громаді створено ветеранський хаб (простір), на базі якого діє гуманітарний центр. Власне, допомагають фронту волонтери і просто небайдужі жителі громади ще з початку повномасштабної війни.

Наразі у гуманітарному центрі збирають окопні свічки, освоїли техніку виготовлення розпалювачів з ватних дисків та парафіну, пакують сухі борщі та інші продукти, що так необхідні нашим оборонцям.

Крім того, свої відчуття та бажання кожен може висловити на малюнку, на якому зображена ракета. Усім охочим зняти психоемоційну напругу цей малюнок демонструє начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Корнинської сільської ради Анатолій Карпінський.

У центрі культури і дозвілля Попільнянської селищної ради, який очолює Володимир Гайдай, наразі відбуваються репетиції аматорського колективу «Любава» – активного учасника різних пісенних конкурсів і благодійних заходів. А затишні приміщення Попільнянської публічної бібліотеки та центральної дитячої книгозбірні вже давно стали осередком різних культурно-мистецьких заходів. «Година доброти», «День яблук», «Ходить гарбуз по городу», заходи з нагоди Дня поезії (а лірика, як відомо, не тільки описує непрості почуття людей, але й допомагає пережити та опанувати їх). Це далеко не повний перелік того, що дарує моменти радості та покращує ментальне здоров’я.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних