#ТИ ЯК?: МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я КРІЗЬ ПРИЗМУ МИСТЕЦТВА І ДОБРИХ СПРАВ

Дата: 09.01.2024 10:32
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Ніхто не може заперечити той факт, що мистецтво позитивно впливає на наш емоційний стан, допомагає відійти від буденності, тривожного повсякдення, естетично і духовно збагатитися. Зрештою підтримати своє ментальне здоров’я.

Чудову нагоду насолодитися спогляданням  живописних робіт неординарної особистості, художника-графіка, єдиного на Житомирщині майстра ліногравюри Ігоря Щитника мали працівники Житомирської районної військової адміністрації, які разом з жителями Коростишева 8 січня завітали до тамтешнього народного історичного музею на персональну виставку митця. Захід відбувся в межах Всеукраїнської програми «Ти як?».

Художник-філософ по-справжньому  залюблений у свою землю, природу, що талановито  зобразив у своїх творах. Його живописна мова витончено передає внутрішній стан автора, магнітує своєю красою і вишуканою палітрою. Нещодавно рішенням колегії управління культури та туризму Житомирської ОВА Ігорю Щитнику було присвоєно почесне звання «Майстер народної творчості».

Відвідувачі виставки переглянули також роботи заслуженого майстра народної творчості з різьби по дереву Володимира Дерпача, які гармонійно доповнювали експозицію живописних полотен. А насамкінець послухали запальні колядки у виконанні народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Горлиця». 

Далі «Стежка ментального здоров’я» пролягла до міста Радомишль, де працівники Житомирської РВА одразу потрапили на майстер-клас «Розфарбуємо війну». Під вмілим керівництвом викладача образотворчого мистецтва Катерини Зінченко  учениці місцевої мистецької школи наносили на гільзи українські символи, квіти, «бавовну» та інші химерні візерунки. Це заспокоює, надихає, мотивує. Далі такі креативні витвори продаватимуться через аукціон, як це було неодноразово, а зібрані кошти підуть на придбання необхідного спорядження для наших захисників.

Директорка публічної бібліотеки м. Радомишль Наталія Косатенко, де, власне, і проходив майстер-клас, розповіла про скарбничку добрих справ задля полегшення життя вимушеним переселенцям, допомоги бійцям на передовій, яка повсякчас щедро наповнюється завдяки небайдужим жителям громади. 

Доповнила розповідь начальник відділу культури та туризму Радомишльської міської ради Ірина Жарук, згадуючи перші дні і тижні після повномасштабного вторгнення та ту шалену підтримку, зокрема і психологічну, яку місцеве населення надавало жителям тимчасово окупованих територій Київщини, як не залишає у біді ВПО тепер.

Тут, у читальному залі книгозбірні, охочі також виготовляють окопні свічки, готують листівки з теплими і обнадійливими побажаннями українським захисникам. До цієї справи долучилася і начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Житомирської РВА Ярослава Журавель. «Борітеся – поборете, вам Бог помагає!» – написала вона. Тож нехай слова національного генія якнайшвидше стануть пророчими.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних