#ТИ ЯК?: «СТЕЖКА МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я» ПРОЛЯГЛА ДО ГРОМАД ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 05.01.2024 11:18
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

Тема ментального здоров’я – надзвичайно актуальна сьогодні. В межах Всеукраїнської програми “Ти як?”, у Житомирському районі стартував інтерактивний івент «Стежка ментального здоров’я», організований Житомирською районною військовою адміністрацією задля того, аби підкреслити важливість піклування про внутрішній стан людини.

3 січня «Стежка ментального здоров’я» привела начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Ярославу Журавель, керівника відділу з питань ветеранської політики Житомирської  РВА Тетяну Цирюк  до  трьох  громад – Березівської, Пулинської та Курненської.

Зокрема, під час зустрічі з працівниками  Березівської сільської ради йшлося  про те, що саме потрібно робити для зміцнення стресостійкості,  як допомогти собі та рідним віднайти внутрішні ресурси від психоемоційного навантаження. З цією метою психологині Ірина Денисевич та Олена Савельєва  продемонстрували присутнім прості, але дієві вправи для самозаспокоєння – «метелик», «чотири кути».

Варто констатувати той факт, що людей, які потребують психологічної допомоги, стало значно більше. Це – військовослужбовці, ветерани війни, родини загиблих тощо. Тож головне завдання допомоги своєму ментальному здоров’ю  – набути навичок  протидії випробуванням війни.

Фаховий психолог КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради Тетяна Трохліб, яка саме вела спілкування з військовослужбовцем Михайлом, що перебуває на лікуванні в цьому медичному закладі, як ніхто інший знає, наскільки сьогодні важливо допомогти захисникам відновити свій морально-психологічний стан та по-можливості максимально впоратися з емоційними викликами.

Як колективно «розвантажитися» та підтримати  душевну рівновагу – знають у Курненській громаді, де на базі сільської ради створено кімнату самодопомоги.

Психологи, і не тільки вони, переконані, що такі інтерактивні заходи можуть значно покращити обізнаність людини щодо свого психічного здоров’я, його вразливості та необхідності про нього піклуватися повсякчас.

Тому «Стежка ментального здоров’я» проляже і до інших громад району, заохочуючи їх жителів дбати про свій психоемоційний стан.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних