ТРИВАЄ ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ «РОБОТА ДЛЯ ВПО: ТИ ПОТРІБЕН»

Дата: 10.11.2023 11:20
Кількість переглядів: 139

Фото без описуНа Житомирщині триває Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам із працевлаштуванням та інтегруванням в нових умовах.

Її проводить Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за участі Державної служби зайнятості, обласних військових адміністрацій, громадських та міжнародних організацій, роботодавців та ЗМІ.

У рамках кампанії на Житомирщині організовані заходи з інформування переселенців про послуги служби зайнятості. Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання робочих місць для працевлаштування ВПО. Велика увага приділяється грантовій програмі «єРобота», що впроваджується з метою надання фінансової підтримки тим, хто прагне започаткувати власну справу або масштабувати бізнес. ВПО мають змогу переглянути актуальні пропозиції роботи на «Єдиному порталі вакансій» або через чат-боти на Телеграм-каналах.

Для ВПО є можливість отримати ваучер на навчання. Це документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти. Ваучери видаються за затвердженим Мінекономіки переліком професій і спеціальностей. Людина, яка бажає змінити професію, набути нових знань і навичок, має можливість одноразово отримати ваучер.

Також, служба зайнятості надає переселенцям широкий спектр соціальних послуг, зокрема:

- індивідуальне планування працевлаштування;
- професійне навчання;
- пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні;
- надання грантів для створення або розвитку власної справи.

Нагадаємо, що при обласних військових адміністраціях створено Ради з питань ВПО, які мають на меті допомагати інтеграції внутрішніх переселенців, а також роботі органів місцевої влади для забезпечення прав та інтересів ВПО, в тому числі їх працевлаштуванню.

Щоб врегулювати діяльність таких рад і сприяти їх створенню на всій території України, Кабмін ухвалив Постанову «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб». Проєкт документа було розроблено Мінреінтеграції на виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. Згідно з Типовим положенням про Раду з питань ВПО, вони сприятимуть реалізації регіональної політики щодо внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, їхній адаптації й інтеграції у приймаючі громади. Серед основних завдань таких рад – сприяння забезпеченню соціального захисту ВПО, їх працевлаштування, забезпечення житлом, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги, тощо.

Джерело: Житомирська РДА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних