#СТОПШАХРАЙ: ЯК УБЕРЕГТИСЯ ВІД КРЕДИТНИХ ШАХРАЇВ?

Дата: 01.11.2023 09:16
Кількість переглядів: 198

Фото без описуШахраї можуть використовувати ваші паспортні дані, отримані через необачність або крадіжку, для оформлення кредиту на ваше ім’я. Якщо ви залишали свій паспорт без нагляду, розміщували скан-копії в мережі, втратили документи або дозволили іншим доступ до них, будьте уважні до отримання офіційних листів про заборгованість.

Від кредитних шахраїв найкраще захищатися, дотримуючись ряду простих, але ефективних правил. Ось кілька порад, як уберегтися від потенційних шахрайств:

Не віддавайте особисту інформацію: Ніколи не надавайте свої особисті дані (наприклад, номер паспорта, ІНН, банківські реквізити) незнайомим особам або на невідомих вебсайт.

Будьте обережні із “передплатою”. Шахраї можуть вимагати передоплату за оформлення кредиту. Нормальний банк або кредитна установа ніколи не вимагає оплату перед наданням кредиту.

Досліджуйте кредитора. Перед тим як звертатися до кредитної компанії, зробіть дослідження. Перевірте відгуки в Інтернеті, дозволи та ліцензії.

Читайте угоду уважно. Перед підписанням договору уважно прочитайте його умови, зокрема дрібний друк. Якщо є сумніви – консультуйтеся з юристом.

Звертайте увагу на “занадто хороші” пропозиції. Якщо умови кредиту виглядають занадто вигідно, можливо, це шахрайство.

Відмовтеся від нав’язливих пропозицій. Якщо вам активно “нав’язують” позику, це може бути ознакою шахрайства.

Використовуйте антивірусне ПЗ. Якщо ви шукаєте кредит в Інтернеті, завжди користуйтеся антивірусним програмним забезпеченням, яке захищає від шкідливих сайтів і фішингових атак.

Будьте обережні з електронною поштою. Не відкривайте листи або посилання від незнайомців, особливо якщо вони пропонують вигідні кредитні угоди.

Повідомляйте про підозрілу активність. Якщо ви стали жертвою або помітили ознаки кредитного шахрайства, негайно повідомте поліцію.

Пам’ятайте! Завжди слідкуйте за своєю особистою інформацією та будьте насторожі, особливо коли справа стосується вашого фінансового благополуччя.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних