ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ – ФІЗИЧНИХ ОСІБ ЩОДО МІНІМАЛЬНОГО ПОДАТКОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Дата: 10.10.2023 16:07
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

Для звірки щодо визначеного контролюючим органом МПЗ або розрахункової суми податкового зобов’язання з ПДФО платник податку має право звернутися до контролюючого органу

Відповідно до п.п. 170.14.3 п. 170.14 с. 170 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) визначення загального мінімального податкового зобов’язання фізичним особам здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб.

Згідно з п.п. 170.14.6 п. 170.14 с. 170 ПКУ, платник податку, який отримав податкове повідомлення-рішення з визначеною контролюючим органом сумою мінімального податкового зобов’язання та/або розрахованою сумою річного податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, зобов’язаний сплатити зазначену у відповідному податковому повідомленні-рішенні суму податку протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У разі незгоди з визначеним контролюючим органом загальним мінімальним податковим зобов’язанням та/ або розрахованою сумою річного податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, платник податку має право у порядку, встановленому ст. 42 ПКУ, протягом 30 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення звернутися до контролюючого органу для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, з наданням підтвердних документів, зокрема щодо:

- земельних ділянок , що знаходяться у платника податку у власності та/або постійному користуванні або в оренді (суборенді, емфітевзисі), їх нормативної грошової оцінки та площі;
- суми доходу, отриманого від реалізації власної сільськогосподарської продукції;
- cуми сплачених податків, зборів, платежів.

Гаряча лінія: 0-800-505-521 (безкоштовно)
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних