ПРИЙОМНА СІМ’Я - ШАНС КОЖНОЇ ДИТИНИ НА ЩАСЛИВЕ ДИТИНСТВО

Дата: 26.09.2023 08:30
Кількість переглядів: 569

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, яка добровільно взяла на виховання та для спільного проживання від 1 до 4-х дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.

У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

Прийомні діти виховуються в сім’ях до досягнення ними 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-IV рівня акредитації – до його закінчення.

Держава бере на себе підтримку прийомної сім'ї:

• зберігає за прийомними дітьми статус дитини-сироти та всі відповідні пільги передбачені законодавством
• надає кошти на утримання дитини та виплачує грошове забезпечення одному із прийомних батьків;
• зберігає раніше призначені аліменти, пенсії, інші виплати, які перераховуються на особистий рахунок дітей, відкритий в установах банку.

Органи опіки та піклування забезпечують збереження житла та майна вихованців та прийомних дітей за місцем його знаходження і здійснюють контроль за його використанням.

На території Новоборівської селищної територіальної громади, вже  третій рік функціонує прийомна сім’я. Прийомні батьки-вихователі Фещенко Сергій Васильович та Леся Василівна  прийняли на виховання та спільне проживання дитину, позбавлену батьківського піклування. З перших днів сім’я перебуває під соціальним супроводом фахівця із соціальної роботи.  На наших очах прийомна дитина з розгубленого, сором’язливого хлопчика перетворюється на всебічно розвиненого та щасливого, задоволеного життям підлітка. Адже у цій родині переважають духовні цінності  -  любов, довіра, взаєморозуміння.

За батьківську турботу, материнське тепло та подаровану родину для дитини, прийомні батьки-вихователі ФЕЩЕНКО Сергій та Леся отримали Подяку від Новоборівської селищної ради та  подарунок від In Touch Ukrainian Foundation.

Вразі виявлення бажання щодо створення прийомної сім’ї, усиновлення звертатися за інформацією потрібно  в службу у справах дітей Житомирської РДА та комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Новоборівської селищної ради.

Фото без опису
 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних