ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 06.09.2023 14:58
Кількість переглядів: 637

Фото без опису

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ 
про проведення громадського обговорення 
щодо присвоєння імені Ігоря ПРОКОПЧУКА
 Новоборівському ліцею Новоборівської селищної ради Хорошівського району Житомирської області та перейменування іменем Ігоря ПРОКОПЧУКА однієї з вулиць селища.

 

1. Найменування організатора громадського обговорення – топонімічна комісія при виконавчому комітеті Новоборівської селищної ради;

2. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи – Новоборівський ліцей Новоборівської селищної ради Хорошівського району Житомирської області;

3. Ім'я фізичної особи, що пропонується присвоїти юридичній особі, та обґрунтування такої пропозиції - військовослужбовець Збройних сил України капітан Прокопчук Ігор Петрович, 9.04.1969 р.н., смт. Нова Борова Житомирського району Житомирської області.

Після закінчення школи в 1987-1988 році Прокопчук І.П. проходив військову службу у Афганістані. Нагороджений відзнаками «Воїну інтернаціоналісту», «За віру і відданість», «25 років виведення військ з Афганістану».

Після служби здобув вищу педагогічну освіту, працював учителем фізичної культури, Захисту України в Новоборівській школі № 1, а потім майстром на Іршанському гірничо-збагачувальному комбінаті.

У лютому 2015 році капітан Прокопчук І.П. був мобілізований та проходив службу у складі 95 десантно-штурмової бригади на посаді заступника начальника штабу 1 аемдб у м. Слов’янську Донецької області.
Під час служби користувався дуже великою повагою та шаною у товаришів по службі та підлеглих, з якими мав дружні стосунки. Неодноразово брав участь у бойових діях під Авдіївкою Донецької області та Сватовим Луганської області.

За час служби був нагороджений медалями «Захиснику Вітчизни», "За оборону рідної держави", відзнаками Міністерства оборони України "За службу державі" та «Знак Пошани Міністерства Оборони України».
Після звільнення наша громада вибрала Прокопчука І.П. на посаду заступника Новоборівського селищного голови.

Авторитет та пошана Прокопчука І.П. у громаді були заслуженими.

24 лютого 2022 року, одразу після вторгнення рашистів, Прокопчук І.П. очолив роту охорони при другому відділі Житомирського територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Хорошеві. 27 січня 2023 року призначений командиром 5-ї механізованої роти 32-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.
Капітан Прокопчук І.П., як офіцер, завжди був разом з підлеглими на ротному опорному пункті, керуючи діями бійців своєї роти на вогневих позиціях, повсякчас ризикував життям під постійними мінометними обстрілами, розділяючи разом з усіма негаразди та труднощі бойової служби, навчаючи їх особистим прикладом.

1 серпня 2023 року, близько 7.00 години, перебуваючи поблизу населеного пункту Новоселівське Сватівського району Луганської області, капітан Прокопчук І.П. дізнався, що у його бійців, більшість яких на цей час вже були поранені, але все ще стримували атаки ворога на передовій, закінчилися набої. Капітан Прокопчук І.П., не зважаючи на своє поранення, прийняв рішення особисто очолити групу, яка мала доставити боєкомплект на вогневі позиції. Під шаленим мінометним вогнем, втративши по дорозі майже усю групу, капітан Прокопчук І.П. дістався до позиції своєї роти та доставив боєкомплект. Організувавши евакуацію поранених, капітан Прокопчук І.П. сам прикривав відхід своїх підлеглих та стримував атаки ворога майже 30 хвилин, свідомо жертвуючи власним життям.

Капітан Прокопчук І.П. героїчно загинув близько 9.00 години від прямого влучання мінометного снаряду у ротний опорний пункт.

Життя та героїчна смерть Прокопчук І.П. є прикладом бездоганного та самовідданого служіння своєї державі, громадянському суспільству, українському народу, ідеалам свободи та незалежності України.

4. Суб'єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи – відділ освіти. Культури, молоді та спорту Новоборівської селищної ради, трудовий колектив Новоборівського ліцею.

До топонімічної комісії надійшли пропозиції, щодо перейменування вулиць селища іменем Ігоря ПРОКОПЧУКА, а саме: вул. Освіти, вул. Набережна, вул. Казкова. 

Просимо Вас долучитись до голосування щодо перейменування однієї з вулиць, та присвоєння імені Ігоря ПРОКОПЧУКА Новоборівському ліцею, та надати свої зауваження та пропозиції до 06 жовтня 2023 року членам топонімічної комісії, або ж через мережу інтернет.

ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ОПИТУВАННІ


Коментарі:

КаліновськийМаксим
2023-09-07 10:47:53

Піддержую,за присво'єння нагороди,тому що це була шановна людина в нашому селищі!!!

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних