КРОК ДО РОЗВИТКУ МІЖМУНІЦИПАЛЬНИХ ВІДНОСИН

Дата: 18.05.2023 09:18
Кількість переглядів: 531

Фото без описуОбмін практичним досвідом щодо налагодження  міжнародної співпраці з іноземними партнерами є одним із стратегічних шляхів  потенційно можливих інвестицій в громаду через іноземних донорів. За сприяння і підтримки шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» до участі в тематичному заході було залучено Новоборівську громаду.

З 14 по 16 травня у Львові проведено практичні заняття по кращим практикам міжнародної співпраці, управлінню міжнародними проєктами та співпраці з міжнародними фінансовими інституціями в контексті європейської інтеграції України.

У ході співпраці CITY INSTITUTE, Lviv city council, Swedish Association of  Local Authorities and Regions, Sweden Sverige напрацьовано алгоритми практичних дій щодо налагодження співпраці у різних сферах  життя громад.

Найкращим прикладом міжнародної співпраці громад на рівні муніципалітетів та міжнародних донорських організацій в умовах сучасних викликів є створення Центру реабілітації – UNBROKEN воїнів та цивільного населення, що зазнали фізичних та психологічних травм і потребують повної реабілітації з паралельною соціалізацією.

Центр реабілітації – UNBROKEN надає послуги усім українцям незалежно від місця реєстрації (проживання).

Налагоджено попередні контакти з комунальним закладом Львівської міської ради – Центр реабілітації – UNBROKEN для можливості проведення реабілітаційних заходів, у тому числі із воїнами Новоборівської громади за потреби. Процес реабілітації для воїнів безкоштовний. 

На території Центру розпочато роботи по будівництву лінії з виробництва протезів. Внаслідок бойових дій, тисячі осіб (воїни та цивільні) потребують різних протезів кінцівок.

Учасники ознайомилися з іншими прикладами реалізації проєктів муніципалітетів, які базуються на нових світоглядних позиціях та спрямовані на задоволення потреб різних соціальних груп.

Гарним прикладом міжнародної співпраці муніципалітетів є створення освітнього простору з отриманням практичних навиків: кравчині, операторів 3D принтерів, вмілого володіння сучасними технічними інструментами тощо.

Перспективними прикладами міжнародної співпраці є проєкти у сфері зеленої енергетики - автономізації об’єктів комунальної сфери.

Участь у міжнародних проектах є вимогою сьогодення та одним з перспективних шляхів розвитку громад за відсутності фінансового ресурсу в державному та місцевих бюджетах.
 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних