УКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ

Дата: 25.04.2023 09:56
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

З 24 по 29 квітня триває Український тиждень імунізації.

Мета його заходів - підвищити обізнаність дітей та дорослих про важливість імунізації для профілактики хвороб, збереження та захисту життя. 

Заходи Українського тижня імунізації проходять в рамках Європейського тижня імунізації у об’єднаних територіальних громадах Житомирської області -- за підтримки проекту USAID Розбудова стійкої системи громадського здоров’я. 

Житомирська область входить до складу восьми пілотних регіонів проекту, мета якого полягає у посиленні спроможності уряду України запобігати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю; забезпечувати надання критично важливих функцій громадського здоров’я в кризовий період; та захищати здоров’я всіх груп населення України, у тому числі найбільш вразливих. 

Одним із завдань проекту є збільшення охоплення вакцинацією від COVID-19 та рутинною імунізацією, зокрема шляхом проведення заходів на рівні громад.

На жаль, впродовж минулого і нинішнього років в Україні фіксується зниження охоплення населення рутинною вакцинацією. Одна з причин цього -- війна. Мільйони українських сімей змінили місце проживання або знаходяться в місцях, де доступ до медичних послуг є обмеженим, а пересування небезпечним. 

Дуже часто батьки відкладають вакцинацію дітей, а також самі не проходять щеплення -- через втрачені медичні документи або страх щодо якості. У цій ситуації зростають ризики поширення небезпечних інфекцій: гепатиту В, кору, туберкульозу, дифтерії, кашлюку тощо. Подібна небезпека в умовах війни є серйозним викликом для суспільства і системи охорони здоров’я.

Відтак заходи у рамках Всеукраїнського тижня імунізації будуть спрямовані акцентування важливості своєчасної планової вакцинації проти інфекційних захворювань. 

Дізнавайтесь більше про вакцини та щеплення на Національному порталі з імунізації.

 

Відділ комунікації, організаційної та  

інформаційно-роз’яснювальної роботи  

ДУ «Житомирський обласний центр контролю

та профілактики хвороб  МОЗ України»


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних