#МІСТАГЕРОЇВ: ГОСТОМЕЛЬ. ТУТ НАРОДЖУЄТЬСЯ ДОБЛЕСТЬ

Дата: 30.03.2023 11:29
Кількість переглядів: 230

Фото без опису24 лютого 2022 року на Київщині населений пункт Гостомель одним із перших взяв на себе удар російських військ під час повномасштабного вторгнення.

Цього ж дня на Гостомельський аеродром ворог здійснив висадку повітряного десанту на гелікоптерах. Збройні сили України та Національна гвардія збили 3 гелікоптери із 34, з рештою десанту зав’язався бій. Згодом українськими військами було застосовано артилерію та авіацію, Гостомельський аеродром було зачищено, а злітну смугу — зруйновано для недопущення посадки ворожих транспортних літаків.

Гостомель став однією з найгарячіших точок російсько-української війни. Бої там не припинялися ні на день. Під час бойових дій було пошкоджено 459 об’єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків, доріг і мостів. Ворожими військами рф було зруйновано найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак АН-225 Мрія.

Саме завдяки спротиву та мужності місцевих жителів і Збройних Сил України ворог був зупинений на підступах до столиці України. 06 березня 2022 року Указом Президента України місту Гостомель присвоєно почесну відзнаку Місто-герой України.

Звільнення півночі України продемонструвало світу, що Україна переможе в цій війні. І все це завдяки кожному жителю цих міст, містечок, селищ і сіл.

#МістаГероїв – це міста конкретних людей, які й сьогодні продовжують докладати неймовірних зусиль, щоб наблизити нашу Перемогу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних