ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

Дата: 17.02.2023 08:31
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

Інформуємо населення щодо необхідності прийняття програми «Про затвердження програми здійснення заходів з правового захисту сплати судових витрат Новоборівської селищною радою та її виконавчими органами на 2023-2025 роки».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Головним завданням Новоборівської селищної ради та її виконавчих органів є захист інтересів жителів громади, в тому числі в судових інстанціях. 

Для реалізації цього завдання Новоборівська селищна рада та її виконавчі органи наділені відповідною компетенцією. Ухилення від обов’язку захищати інтереси громади може бути розцінено, як невиконання Новоборівською селищною радою, її виконавчими органами та їх посадовими особами своїх функціональних обов'язків.

Метою прийняття програми «Про затвердження Програми здійснення заходів з правового захисту, сплати судових витрат Новоборівською селищною радою та її виконавчими органами на 2023-2025 роки» в першу чергу є захист порушених прав та інтересів жителів Новоборівської громади.

В програмі передбачено можливість забезпечення виконання судових процесів, а саме;
 - сплати судового збору при захисті та представництві інтересів Новоборівської 
селищної ради, її виконавчих органів, селищного голови у судах загальної юрисдикції, господарських та адміністративних судах всіх інстанцій;
- сплати авансового внеску, з метою забезпечення завершальної стадії адміністративного та/або судового провадження в межах примусового виконання адміністративних та/або судових рішень;
- правового забезпечення юридичної роботи (придбання оргтехніки, правової та юридичної літератури, в разі необхідності залучення адвокатів, експертів, спеціалістів, перекладачів, свідків і потерпілих, які беруть участь у судовому розгляді(засіданні), оплата інших послуг при проведенні (відшкодуванні) експертиз, додаткових витрат,  тощо);
- витрати на відрядження для участі в місцевих, адміністративних, господарських судах при розглядах апеляційних та касаційних скарг різної юрисдикції.

В Житомирському окружному адміністративному суді відкриті провадження за позовними заявами Яцука Ю.П. та Матвієнко А.Л.

Предметом позову Яцука Ю.П. є  визнання незаконним та скасування прийнятих 11 жовтня 2021 року на 10 сесії VIII скликання Новоборівської селищної ради всіх рішень  про затвердження документацій  із землеустрою та надання земельних ділянок  у власність і про затвердження проєктів землеустрою та надання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства громадянами. Скасування оскаржуваних рішень порушать ряд  конституційних прав більше ніж 200 громадян,  9 з яких є учасниками бойових дій. 

Предметом позову Матвієнко А.Л. є визнання бездіяльності протиправною та стягнення моральної шкоди в розмірі 90 тис. грн. з бюджету Новоборівської селищної ради. Матвієнко А.Л.  вважає, що Новоборівською селищною радою не було вжито жодних дій щодо прийняття рішення по петиції «Зберегти територію парку поруч з музичною школою в смт. Нова Борова вул. Паркова та зупинити проїзд автомобілів по вищезазначеній території повністю» розміщеної 21.02.2022  на сайті Новоборівської селищної ради, в результаті чого особисто вона отримала моральну шкоду яку оцінює в 90 000 гривень. 

Вирішення даних правових питань і контроль за їх виконанням підвищить рівень ефективної законності та правопорядку в громаді, забезпечить дотримання прав та надійний захист інтересів жителів Новоборівської селищної територіальної громади, недопущення порушень їх  конституційних прав громадян. Задля цього виникла необхідність розроблення та затвердження відповідної програми.

УХВАЛА СУДУ

ПОЗОВНА ЗАЯВА ЯЦУКА Ю. П.

ВІДЗИВ НОВОБОРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА ПОЗОВНУ ЗАЯВУ ЯЦУКА Ю. П.

 

УХВАЛА СУДУ

ПОЗОВНА ЗАЯВА МАТВІЄНКО А. Л.

ВІДЗИВ НОВОБОРІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ НА ПОЗОВНУ ЗАЯВУ МАТВІЄНКО А. Л.
 


Коментарі:

Тесанчук Анатолій Олексійович
2023-02-17 13:08:34

Влада хоче, щоб судові витрати за їх незаконні рішення і дії сплачувала громада, а не винні службові особи.

Тесанчук Анатолій Олексійович
2023-02-17 13:03:40

Цікаво, кого з мешканців Нової Борової захистила в судах селищна рада? Утримання адвокатів і судові збори мають сплачувати винні за ухвалою суду особи, а не громада(тепер влада хоче щоб судові витрати за їх неправомірні рішення сплачувала громада).

Матвієнко Анна Леонідівна
2023-02-17 11:21:06

Є ще 2 справи, про які ви замовчуєте, тобто всього їх 4. А від сьогодні, буде ще й 5.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних