ЩОДО ЗМІНИ НАЗВ ВУЛИЦЬ

Дата: 29.06.2022 14:31
Кількість переглядів: 1329

Фото без опису

Топонімічна комісія готова розглянути пропозиції щодо зміни назв вулиць, провулків від кожного мешканця Новоборівської громади.

29 червня відбулося установче засідання топонімічної комісії при виконкомі Новоборівської селищної ради. Її очолює Ліна САМОЙЛЕНКО, начальник відділу архітектури, містобудування та комунального майна ради. Заступник голови комісії – Людмила ПРИЩЕПА, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту ради, секретар – Світлана ГРОЗОВСЬКА, головний спеціаліст містобудівного кадастру. Члени комісії: Олександр ГОЛЯЧЕНКО – краєзнавець, завідувач Новоборівського краєзнавчого музею, Наталія РОГОВСЬКА – директор та вчитель історії Новоборівського ліцею, Микола КУЗЬМЕНКО – староста Кропивнянського старостинського округу, Михайло МАЙСТРЕНКО – староста Небізького старостинського округу, Валентина МАРКЕВИЧ – староста Фасівського старостинського округу, Лілія НІКІТІНА – діловод Ягодинського старостинського округу. 

Зазначено, що згідно Положення про комісію, топоніми мають, насамперед, увіковічнювати нашу національну історію, імена борців за волю і незалежність України, виховувати любов до України та рідного краю, високі моральні почуття.

На засідання комісії розглянуто, обговорено і затверджено два важливих документи: Концепцію вдосконалення топонімічного ландшафту (системи назв) громади і Обґрунтування та пропозиції щодо перейменування топонімів.

Із 18 населених пунктів громади перейменування вулиць та провулків «зачепить» селище Нова Борова (19 назв), села – Валки (одна), Кропивня (дві), Луковець (одна), Небіж (одна), Старий Бобрик (одна), Турчинка (одна), Фасова (одна), Хичів (дві), Ягодинка Друга (одна).

Кожен небайдужий мешканець громади зможе взяти участь в обговоренні зміни назв вулиць, провулків та запропонувати свій обґрунтований топонім. Майданчик для спілкування широкий: на зустрічі з депутатом свого виборчого округу, або ж старостою, або членами топонімічної комісії, або ж через мережу інтернет.  Пропозиції можна також надати за телефонами:
- 097 490 99 11- голова комісії;
- 096 908 65 08 - секретар комісії.

Після широкого обговорення та отримання відповідних пропозицій, топонімічна комісія, керуючись Положенням та Концепцією, винесе на розгляд місцевих депутатів питання щодо перейменування 30 топонімів Новоборівської територіальної громади.

Цього ж дня Олександр Голяченко проінформував депутатів селищної ради на черговій сесії про головні принципи роботи топонімічної комісії.


Коментарі:

ГАВРИЛЮК ІРИНА МИХАЙЛІВНА
2022-08-18 10:55:22

жителі вул.Саратовської проти перейменування, так як вона не зачіпає ні одного комуністичного діяча. Назви інших вулиць можна перейменувати: 1 Травня на травневу, Пушкіна на Центральну, Чкалова на Волинську, пров.Кутузова на Райдужний, пров.Жовтневий (від назви місяця жовтень) залишить без змін , бо там всього 2 житлових будинки, 1 та 2 провулки Пушкіна відповідно на 1,2 Центральні

Матвієнко Анна Леонідівна
2022-07-27 16:06:21

Вулиця Маяковського - вулиця Отаманська. Отаман - військове звання притаманне здебільш Українським військовим об'єднанням. Активно використовувалося Запорізька січ 16ст., УНР 1917-1919рр. В часи срср, слово "отаман", було нерекомендоване до вживання. Перша згадка в епоху Татарщини в контексті запорізьких козаків, є поодинокі згадки в тюрків та казахів

Сергій Мазяр
2022-07-16 00:02:18

Не так коментар, як пропозиція… Щодо топонімів нашого населеного пункту, то можливо, та слід, врахувати історичні постаті, що були вихідцями з нашого селища, які свого часу зробили чималий внесок у розбудову держави. Зокрема такою особою є Олександр Якович Шумський, що проводив українізацію будучи наркомом освіти. З іменем Шумського був пов'язаний національний ухил ? «шумськізм». За свою політичну діяльність, національно-свідому спрямованість, він був знищений комуністичною радянською владою. Тому маю пропозицію щодо перейменування вул. Кошового на вул. Шумського.

Тесанчук Анатолій Олексійович
2022-07-04 13:41:15

Ззміну назв вулиць проводити лише при умові, що витрати на переоформлення документів жителям та виготовлення табличок з назвами вулиць проплатить адміністрація Новоборівської ОТГ.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних