Пошук

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Дата: 27.06.2022 14:53
Кількість переглядів: 812

Повідомляємо вас, що аналіз надходжень коштів від сплати місцевих податків та зборів до бюджету Новоборівської громади, показав  що значна частина платників не здійснює платежі за  березень-травень 2022 року, що в свою чергу унеможливлює здійснення  фінансування захищених статей видаткової частини бюджету громади. 

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України 15 березня 2022 року Закону України №2120-ІХ«Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» (набрав чинності 17.03.2022) змінено встановлений Податковим кодексом України порядок справляння сплати податків та зборів в тому числі плати за землю.

Зміни, що прийняті у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, передбачають, що  фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої та другої групи, мають право не сплачувати єдиний податок, тимчасово не нараховується та не сплачується земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

Перелік таких територій встановлює Кабінет Міністрів України.

Торгово-промисловою палатою України повідомлено про засвідчення факту настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) з 24 лютого 2022 року.

Платники податків відповідно до Податкового кодексу України звільняються від фінансової відповідальності за вчинення податкових правопорушень та порушення іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, у зв’язку із настанням форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), засвідчених Торгово-промисловою палатою України.

Оскільки на теперішній час Кабінетом Міністрів України перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, не встановлено, на території Новоборівської селищної  територіальної  громади не ведуться та не велися бойові дії, не перебуває  в окупації платники  податків та зборів які зареєстровані на території Новоборівської селищної територіальної громади все ж таки мають за можливості їх сплачувати.

Звертаємося до всіх платників податків та зборів громади, які мають таку можливість: сплачуйте податкові зобов’язання, не чекаючи граничного терміну сплати!

Всі здійснені переплати будуть відображені у інформаційних системах Державної податкової служби України, зокрема, в інтегрованих картках платника, з урахуванням дати фактичної сплати, та враховані при обрахуванні їх зобов’язань у майбутньому (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/576179.html ).

Комісія з питань забезпечення своєчасності

та повноти сплати податків і зборів до бюджету

Новоборівської селищної територіальної громади


Коментарі:

Анонім
2022-06-28 14:58:37

коли і ким затверджено склад комісії, де можна ознайомитись

Відповідь адміністратора:

Доброго дня.

Ознайомитись можна тут: https://novoborivska-gromada.gov.ua/docs/1242924/

2022-06-30 09:02:20

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.