ВІДДІЛЕННЯ  ОЩАДБАНКУ В СМТ. НОВА БОРОВА ЗАКРИЮТЬ?

Дата: 23.06.2022 16:39
Кількість переглядів: 1614

Фото без опису

07.06.2022 року до селищної ради надійшов лист-попередження Філії-Житомирське обласне управління АТ Державний ощадний банк України (далі Філія) про закриття відділення ТВБВ № 10005/021 в смт. Нова Борова, в зв’язку із тим, що воно не забезпечує  необхідний рівень дохідності, є збитковим та безперспективним з точки зору продуктивності (посилання на скан листа).

Від імені та в інтересах мешканців громади селищна рада звернулась до начальника Філії Тетяни КУТИНИ з проханням не припиняти діяльність відділення в смт. Нова Борова, задля недопущення соціальної напруги та можливості  соціально незахищених верств населення отримувати банківські послуги в умовах воєнного стану. 

Сьогодні відбулась зустріч представника Філії  - Миколи ШУЛЬГИ із мешканцями громади, який повідомив, що відповідно до стратегії оптимізації АТ Державний ощадний банк України заплановано закриття ряду безперспективних з точки зору прибутковості відділень, в тому числі в смт. Нова Борова у вересні 2022 року. В умовах масової діджиталізації в Україні банківські установи переходять на віддалене обслуговування, є багато онлайн-сервісів, розглядається можливість відкриття дистанційно карток через застосунок «Дія». Микола ШУЛЬГА запевнив, що банкомат та термінал залишаться в приміщенні селищної ради, а поточні рахунки клієнтів буде переведено у відділення в смт. Іршанськ.

Натомість мешканці громади просили не закривати єдине банківське відділення в громаді, повідомили, що значна частина користувачів це люди поважного віку, які за віковими особливостями  практично не можуть користуватись послугами Ощадбанку за допомогою сучасного сервісу mobile-банкінгу «Ощад 24/7» та знімати готівку в банкоматі.

Микола ШУЛЬГА повідомив, що  на обслуговуванні відділення ощадбанку в смт. Нова Борова перебуває 684 клієнти, а для забезпечення мінімального рівня дохідності ТВБВ 4 типу з одним працівником та мінімальним рівнем загально-адміністративних витрат (включаючи інкасацію), необхідно обслуговувати 1200 активних клієнтів, а ресурсна база  має становити не менше 10 млн. грн.

Селищний голова Григорій РУДЮК подякував представнику АТ Державний ощадний банк України за те, що це єдиний банк, який з початку воєнної агресії безперебійно працював на території Новоборівської громади, підвозилась готівка та обслуговувались клієнти. Повідомив, що в умовах воєнного стану відсутнє належне автобусне сполучення, а дефіцит палива, унеможливлює переїзд мешканців власним чи винайнятим транспортом до найближчих відділень ощадбанку в смт. Хорошів Житомирського району  або смт. Іршанськ Коростенського району. Тому,  просимо не закривати відділення ощадбанку в смт. Нова Борова, хоча б на період воєнного стану. З відповідним листом селищна рада звернеться до керівництва АТ Державний ощадний банк України в м. Київ.

Мешканці громади можуть підтримати роботу відділення ТВБВ № 10005/021в смт. Нова Борова, відкривши карткові рахунки на отримання заробітної плати, пенсій, соціальних виплат тощо.

    Керуючий справами
    Альона ЖАРЧИНСЬКА


 



Коментарі:

Калинко
2022-06-24 07:42:42

Оголошення треба було зробити на день раніше

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних