ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ГРОМАДЯН ЩОДО СТВОРЕНОЇ ПЕТИЦІЇ НА САЙТІ ГРОМАДИ

Дата: 22.02.2022 10:26
Кількість переглядів: 1318

Фото без описуЩиро дякуємо вам за ініціативність та пропозиції щодо покращення навколишнього середовища на території нашої громади. Шкода, що автор петиції подає інформацію дещо викривлено та спотворено, зазначаючи, що «єдиним місцем де мешканці смт. Нова Борова, могли б побути в межах населеного пункту в природному середовищі, посидіти на траві, роззути дитину та дозволити побігати по ґрунту, де дітлахи з батьками можуть побачити зелену траву та живих комашок залишався парк, поруч з музичною школою». Зазначену територію мешканці використовували, зазвичай, для скорочення шляху між вул. Паркова та Казкова, та вул. Маяковського та Казкова, по натоптаним стежинам, долаючи шлях як пішки так і на велосипедах, скутерах, мопедах, мотоциклах тощо.

За декілька останніх років на території громади облаштовано безліч місць для відпочинку дітей та дорослих. Побудовано майданчики із штучним покриттям для занять футболом, баскетболом, волейболом та іншими видами спорту. Придбано та встановлено дитячі та спортивні майданчики в населених пунктах: Нова Борова (вул. Незалежності,  вул. Набережна, вул. Овіти,7 – інклюзивний майданчик), с. Кам’яний Брід, с. Фасова, с. Хичів, с. Кропивня,  с. Гацьківка, с. Турчинка, с. Ягодинка. В бюджеті громади на 2022 рік заплановано придбання майданчиків, для встановлення  в інших населених пунктах. Проведено благоустрій території в центрі смт. Нова Борова вул. Незалежності  встановлено лавочки та озеленено територію, висаджено туї та квіткові клумби, де молодь впродовж декількох років залюбки проводить час.

Також, було проведено благоустрій та встановлення елементів спортивного майданчика на березі Іршанського водосховища в смт. Нова Борова, де відпочивають не тільки мешканці нашої громади, а й гості з інших населених пунктів.

В 2020 році облаштовано відпочинкову зону в с. Кропивня, встановлено альтанки, гойдалку лавочки тощо. 

Територія стадіону про який йдеться у петиції не є закритою, та знаходиться у вільному доступі мешканців громади, які у зручний час займаються спортом, в т.ч. на майданчику з вуличними тренажерами. Окрім того, на території стадіону в 2021 році проведено вуличне освітлення, завдяки чому, діти та молодь регулярно займаються баскетболом до 21.00 год., люди старшого віку прогулюються, займаються пробіжками та вправами на вуличних тренажерах.

Відповідно до Завдання на розроблення  комплексного плану просторового розвитку території Новоборівської селищної територіальної громади Житомирського району Житомирської області,  затвердженого 31.12.2021 року пп. 8 п.11 Переліку проектних рішень, які необхідно  передбачити під час розроблення Комплексного плану, перендбачео «Створення паркової зони біля музичної школи смт. Нова Борова. 

Спеціалістом селищної ради, до функціональних обов’язків якого відноситься підготовка грантових проектів розвитку громади, підготовлено проєкт на Конкурс заявок на отримання грантів в рамках Проєкту USAID HOVERLA по облаштуванню паркової зони в смт. Нова Борова біля музичної школи. Отож, шукаємо можливості фінансування проектів з різних джерел.

На численні депутатські звернення Анатолія ВДОВИЧЕНКА, що діяв на прохання мешканців громади було підняте питання щодо відновлення наскрізного проїзду по вул. Казкова, який передбачено генеральним планом смт. Нова Борова. У відповідності до посадових обов’язків вирішення питання було доручено заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігорю ПРОКОПЧУКУ, а саме погодження в патрульній поліції встановлення знаків «Односторонній рух» та «Житлова зона», організацію безперешкодного руху по вул. Казкова  та здійснення прорахунків для поточного ремонту вказаної дороги. Внаслідок неналежного виконання посадових обов’язків, доручень селищного голови та завдань виконавчого комітету, заступником селищного голови, склалась відповідна ситуація. 

Рішення щодо проїзду через парк Новоборівською селищною радою та її виконавчими органами – не приймалось.

Повідомляю вас, що  відповідальну посадову особу попереджено про неналежне виконання посадових обов’язків, встановлено термін для усунення недоліків, у разі подальшого невиконання будуть застосовані міри дисциплінарного впливу, у відповідності до чинного законодавства.

Щиро дякую за ініціативність та громадську свідомість. 

З повагою, селищний голова Григорій РУДЮК
 


Коментарі:

Анна
2022-02-22 17:11:59

Звертаюся до вас, під вашим офіційним коментарем, так як він є поширенням з офіційного сайту, а отже офіційною інформацією! Будемо "розбирати" мою петицію і вашу відповідь разом. І у випадку, якщо ваш коментар поширений як офіційна позиція голови ради (а саме він підписав інформаційний допис), прошу надати наступні роз'яснення: 1) "Шкода, що автор петиції подає інформацію дещо викривлено та спотворено, зазначаючи, що «єдиним місцем де мешканці смт. Нова Борова.... " І далі по тексту ви розповідаєте про дитячі майданчики, спортивні майданчики ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ, площу в центрі селища з плиткою (це все не є екологічними природними зонами!) та рекреаційну зону водосховища, але якщо читати ДУЖЕ уважно мою петицію, я чітко висловилася "могли б побути В МЕЖАХ НАСЕЛЕНОГО пункту в ПРИРОДНОМУ середовищі". Пояснюю докладніше, не на майданчику, не на плитці, а в природному (травичка, ґрунт, листочки, пісочок) і беззаперечно ЖОДНОГО іншого парку на території саме населеного пункту Нова Борова не створено!!! Мова не йшла про всю громаду в цілому, як перераховано у вашій відповіді в селах громади! 2) Відносно стадіону, для вас особисто, пофотографую стадіон в різні часові проміжки та радо обговоримо доступність разом. 3) Щиро радію з можливого благоустрою парку, але на жаль, громада не володіє екстрасенсорними даними і не може знати, що хтось, щось все ж таки зробить для неї - проблема низького рівня інформування і мабуть це не проблема громадян! 4) Відносно звернень Вдовіченка А.І., буду щиро вдячна, коли я вам надам звернення від громадян які категорично проти відновлення наскрізного руху по вулиці Казковій, отримати звернення до депутата від мешканців, в інтересах яких, він діяв. 5) Відносно "винної" посадової особи. Особисто мені, прикро бачити і визнавати, що в раді знайдено "винну" абсолютно у всьому особу! Я прямо заявляю, що всі недоліки в раді, зараз гарно, перекладають на плечі заступника, він "винен у всьому", але він працює в раді не один?? Чи не так?? Зручно знайти "цапа відбувайла".

Матвієнко Анна Леонідівна
2022-02-22 15:17:12

Новоборівська об'єднана громада, в особі Рудюка Григорія Лаврентійовича Григорій Григорій. Звертаюся до вас, під вашим офіційним коментарем, так як він поширенням з офіційного сайту, а отже офіційною інформацією! Будемо "розбирати" мою петицію і вашу відповідь разом. І у випадку, якщо ваш коментар поширений як офіційна позиція голови ради (а саме він підписав інформаційний допис), прошу надати наступні роз'яснення: 1) "Шкода, що автор петиції подає інформацію дещо викривлено та спотворено, зазначаючи, що «єдиним місцем де мешканці смт. Нова Борова.... " І далі по тексту ви розповідаєте про дитячі майданчики, спортивні майданчики ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ, площу в цетрі селища з плиткою (це все не є екологічними природними зонами!) та рекреаційну зону водосховища, але якщо читати ДУЖЕ уважно мою петицію, я чітко висловилася "могли б побути В МЕЖАХ НАСЕЛЕНОГО пункту в ПРИРОДНОМУ середовищі". Пояснюю докладніше, не на майданчику, не на плитці, а в природному (травичка, ґрунт, листочки, пісочок) і беззаперечно ЖОДНОГО іншого парку на території саме населеного пункту Нова Борова не створено!!! Мова не йшла про всю громаду в цілому, як перераховано у вашій відповіді в селах громади! 2) Відносно стадіону, для вас особисто, пофотографую стадіон в різні часові проміжки та радо обговоримо доступність разом. 3) Щиро радію з можливого благоустрою парку, але на жаль, громада не володіє екстрасенсорними даними і не може знати, що хтось, щось все ж таки зробить для неї - проблема низького рівня інформування і мабуть це не проблема громадян! 4) Відносно звернень Вдовіченка А.І., буду щиро вдячна, коли я вам надам звернення від громадян які категорично проти відновлення наскрізного руху по вулиці Казковій, отримати звернення до депутата від мешканців, в інтересах яких, він діяв. 5) Відносно "винної" посадової особи. Особисто мені, прикро бачити і визнавати, що в раді знайдено винну абсолютно у всьому особу! Я прямо заявляю, що всі недоліки в раді, зараз гарно, перекладають на плечі заступника, він "винен у всьому", але він працює в раді не один?? Чи не так?? Зручно знайти "цапа відбувайла".

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних