Пошук

ПРИДБАНО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ НОВОБОРІВСЬКОГО ІРЦ

Дата: 21.01.2022 15:16
Кількість переглядів: 1523

Впровадження міжнародних підходів до навчання дітей з особливими освітніми потребами, базується на засадах створення рівних можливостей та доступу до якісної освіти. Виконання цих завдань безпосередньо залежить від ефективності діяльності інклюзивно-ресурсних центрів.

В 2018 році у нашій громаді створено КУ «Новоборівський інклюзивно-ресурсний центр» Новоборівської селищної ради, який обслуговує дітей з Новоборівської, Іршанської та Хорошівської громад, у рамках міжмуніципального співробітництва. 

Загальна кількість дітей, які пройшли комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини в ІРЦ – 111 з них: Новоборівська ТГ – 19, Іршанська ТГ – 16, Хорошівська ТГ – 76. 

Кількість дітей, які пройшли комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини в ІРЦ у 2021 році 55 та видано 55 висновків, з них: Новоборівська ТГ – 7, Іршанська ТГ – 7, Хорошівська ТГ – 41.

Педагогічні працівники ІРЦ надають консультативну підтримку батькам та педагогічним працівникам закладів освіти. 

Консультацій для педагогічних працівників надано – 58; для батьків – 64.

У 2021 році  вдалось покращити матеріально-технічне забезпечення установи, на загальну суму –  396 400 грн:
- інтерактивний стіл – 60 000 грн;
- комп’ютерну техніку – 81 000 грн;
- меблі (безкаркасне крісло, стелаж наскрізний, вішалки для одягу, столи універсальні, стільці зі зміною висотою, шафа офісна, тумба під взуття, меблі для зони соціально-побутового орієнтування, бульбашкова колона тріо, кушетка для масажа) – 76 800 грн;
- дидактичне та реабілітаційне обладнання – 178 600 грн.

Для встановлення категорії особливих освітніх потреб дитина має пройти комплексне психолого-педагогічне обстеження в ІРЦ. Комплексна оцінка (КО) має на меті виявлення особливих освітніх потреб та визначення освітнього маршруту дитини. Основними завданнями є розробка рекомендацій з організації надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг дитині та розробка рекомендацій для адміністрації закладу освіти, педагогічних працівників, батьків або законних представників дитини.

Підставою для проведення комплексної оцінки є заява батьків. Рекомендуємо батькам дітей з особливими освітніми потребами, звертатись до інклюзивно-ресурсного центру, де діти зможуть отримати кваліфіковану допомогу та провести час із задоволенням і користю.

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету

Альона ЖАРЧИНСЬКА
 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.