ПРИДБАНО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ НОВОБОРІВСЬКОГО ІРЦ

Дата: 21.01.2022 15:16
Кількість переглядів: 1535

Фото без описуВпровадження міжнародних підходів до навчання дітей з особливими освітніми потребами, базується на засадах створення рівних можливостей та доступу до якісної освіти. Виконання цих завдань безпосередньо залежить від ефективності діяльності інклюзивно-ресурсних центрів.

В 2018 році у нашій громаді створено КУ «Новоборівський інклюзивно-ресурсний центр» Новоборівської селищної ради, який обслуговує дітей з Новоборівської, Іршанської та Хорошівської громад, у рамках міжмуніципального співробітництва. 

Загальна кількість дітей, які пройшли комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини в ІРЦ – 111 з них: Новоборівська ТГ – 19, Іршанська ТГ – 16, Хорошівська ТГ – 76. 

Кількість дітей, які пройшли комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини в ІРЦ у 2021 році 55 та видано 55 висновків, з них: Новоборівська ТГ – 7, Іршанська ТГ – 7, Хорошівська ТГ – 41.

Педагогічні працівники ІРЦ надають консультативну підтримку батькам та педагогічним працівникам закладів освіти. 

Консультацій для педагогічних працівників надано – 58; для батьків – 64.

У 2021 році  вдалось покращити матеріально-технічне забезпечення установи, на загальну суму –  396 400 грн:
- інтерактивний стіл – 60 000 грн;
- комп’ютерну техніку – 81 000 грн;
- меблі (безкаркасне крісло, стелаж наскрізний, вішалки для одягу, столи універсальні, стільці зі зміною висотою, шафа офісна, тумба під взуття, меблі для зони соціально-побутового орієнтування, бульбашкова колона тріо, кушетка для масажа) – 76 800 грн;
- дидактичне та реабілітаційне обладнання – 178 600 грн.

Для встановлення категорії особливих освітніх потреб дитина має пройти комплексне психолого-педагогічне обстеження в ІРЦ. Комплексна оцінка (КО) має на меті виявлення особливих освітніх потреб та визначення освітнього маршруту дитини. Основними завданнями є розробка рекомендацій з організації надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг дитині та розробка рекомендацій для адміністрації закладу освіти, педагогічних працівників, батьків або законних представників дитини.

Підставою для проведення комплексної оцінки є заява батьків. Рекомендуємо батькам дітей з особливими освітніми потребами, звертатись до інклюзивно-ресурсного центру, де діти зможуть отримати кваліфіковану допомогу та провести час із задоволенням і користю.

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету

Альона ЖАРЧИНСЬКА
 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних