НОВОБОРІВСЬКА ГРОМАДА ОТРИМАЛА ОБЛАДНАННЯ ВІД ПРООН. ЯКУ КОРИСТЬ ВІД НЬОГО ОТРИМАЮТЬ ЇЇ ЖИТЕЛІ?

Дата: 24.12.2021 11:36
Кількість переглядів: 1721

Фото без описуЯк уже повідомлялось, ми отримали туристичне устаткування та комп’ютерне обладнання  від ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів. Про його використання та інші важливі питання обговорювались на черговому засіданні робочої групи 22 грудня.

 

Нагадаємо, що від ПРООН надійшло наступне туристичне обладнання: намети-автомати 2-місні, спальні мішки, каремати, рюкзаки туристичні, казани на 10 л., фляги, туристичні аптечки, ліхтарі, акумуляторні, лопати туристичні, пилки туристичні, сокири туристичні, медичні носилки, трос синтетичний та карабіни.

 

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Новоборівської селищної ради Людмила Прищепа повідомила, що на базі позашкільної освіти буде організована робота туристично-реабілітаційного гуртка. Наразі, шукають для нього керівника. Серед дітей та молоді буде проведено моніторинг для вивчення кількості бажаючих відвідувати гурток.

 

Заступник селищного голови Ігор Прокопчук наголосив на тому, що туристичне обладнання буде використовуватись для реабілітації учасників бойових дій АТО/ООС та членів їх родин. Також було запропоновано передбачити можливість використання обладнання жителями старостинських округів громади.

 

Новоборівська місцева пожежна охорона отримала від ПРООН комп’ютерну техніку, а саме: ноутбук, монітор, відеокамеру високоспроможної роздільної здатності, комутатор, маршрутизатор, патч-корд, накопичувач, відеореєстратор. Про використання комп’ютерної техніки для створення «Добровільної пожежної дружини»  при місцевій пожежній охороні виступив її керівник Олег Журавський: «Завдяки новій камері відеоспостереження пожежники зможуть на моніторі бачити на відстані 3-5 км будь-який пункт, де буде загорання. І не тільки вони, але і головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, адже пряма трансляція передаватиметься через інтернет». Він також додав, що для вступу до «Добровільної пожежної дружини» буде необхідно пройти навчання та отримати сертифікат. Оголошення про набір до пожежної дружини буде висвітлено в інтернет-ресурсах громади.

 

Головний лікар КНП ЦПМСД  Тетяна Стринадко повідомила приємну новину: у Новоборівській громаді спостерігається спад захворюваності на COVID-19. «За 2021 рік у громаді вакциновано 35% населення. На сьогоднішній день, за 2021 рік взято 516 ПЛР-тестів, з них виявлено хворих – 221 особа. Зроблено 1368 експрес-тестів, і експрес-тестами виявлено 642 хворих на COVID-19. Вакциновано – 2460 осіб вакцинами AstraZeneca та CoronaVac», - зазначила Тетяна Стринадко.

 

Розгляд четвертого питання «Звіт дільничного офіцера поліції за рік роботи» та про результати розслідувань заяв депутатів селищної ради не відбувся через відсутність з поважних причин дільничного офіцера поліції Андрія Корзуна. Член робочої групи, депутат селищної ради Анатолій Вдовиченко висловив своє незадоволення через відсутність доповідача. Було вирішено перенести розгляд питання щодо звіту та розгляду результатів звернень на наступне засідання робочої групи.   

 

Учасники засідання робочої групи висловили подяку керівнику ГО «Футбольно-спортивний клуб «Оріон»  Юрію Карповичу.  Відмітили, що отримання обладнання відбулося завдяки ініціативам екскомбатантів АТО/ООС, які реалізовані ГО «ФСК «Оріон»  в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

 

Тетяна Голяченко

головний спеціаліст



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних