ПРОПОЗИЦІЇ ДО КОМПЛЕКСНОГО ПЛАНУ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЇ

Дата: 06.12.2021 08:58
Кількість переглядів: 1212

Пропозиції до комплексного плану просторового розвитку території Новоборівської селищної територіальної громади від фізичних та юридичних осіб.

Фото без опису1. Вирішити проблему утилізації побутових і промислових відходів, рослинних залишків та хащів:

1.1. Визначити місця та розміри площ встановлення в перспективі пунктів сортування побутових відходів на території  ТГ.
1.2. Визначити місце, площу, під’їзні шляхи та комунікації єдиного полігону в комплексі із переробкою побутових відходів.
1.3. Провести дослідження з питання утилізації промислових відходів (шлами, бут каменеобробного виробництва, залишки деревини та іншого від деревообробного виробництва та інших).
1.4. Узагальнити проекти каменеобробних, деревообробних та інших підприємств з метою визначення основних напрямів утилізації промислових відходів на території ТГ та врахування їх в комплексному плані.
1.5. Визначити території хащів (неупорядкованих густих заростей дерев, кущів, трав і т. ін.) з метою утилізації рослинних залишків, які створюють пожежну, екологічну та епідемічну небезпеку.
1.6. Визначити обсяги окультурених відходів сільськогосподарської діяльності та засоби їх утилізації.

2. Проблема раціонального використання мінерально-сировинних ресурсів ТГ:

2.1. Розробити геологічний, екологічний та агрохімічний паспорт ОТГ, залучивши для цього фахівців геологічних та сільськогосподарських організацій (Житомирська ГРЕ, ТОВ «Житомирбуррозвідка», ТОВ «Укрбуррозвідка» ТОВ «Оранта» та інших).
2.2. Визначити місця та площі родовищ корисних копалин, на яких згідно Закону України «Про надра» заборонені забудови.
2.3. Врахувати в комплексному плані інформацію яка викладена у звітах про проведені геологорозвідувальні роботи на території ТГ.
2.4. Врахувати матеріали геолого знімальних робіт.
2.5. Визначити території санітарних зон майбутніх водозаборів на основі матеріалів геологорозвідувальних робіт.
2.6. Врахувати данні проектів розробок родовищ та їх рекультивації діючих на території ОТГ гірничо видобувних підприємств.
2.7.  Визначити геологічні пам’ятки місцевого значення.

3. Відновлення пункту з профорієнтації та підготовки робітничих професій геологічного і гірничого спрямування на базі ТОВ «Житомирбуррозвідка» та Житомирської геологічної екпедиції ДП «УГК».

4. Відновлення діяльності готелю в приміщенні торгового центру «Мінерал».

5. Реконструкція паркової зони біля музичної школи:

5.1. Якщо раніше осикові дерева великих розмірів сприяли осушенню заболочених  ділянок, то в умовах засушливих періодів вони украй негативно впливають на водний режим. В середньому одне зріле дерево випаровує за добу до 400 л води, за сезон – до 120 куб. м. На території паркової зони росте біля 40 таких дерев, які за сезон випаровують до 5 тис. куб. м. води, і тим самим понижується рівень ґрунтових вод в парковій зоні до 2 м в рік,  а відповідно значно знижується рівень води в навколишніх колодязях і створюється загроза їх осушення.
5.2. Враховуючи наведені розрахунки усі старі осикові дерева в парковій та прилеглій   зоні підлягають викорчуванню, а територія окультурена з висадкою молодих декоративних і плодових дерев, кущів та інших насаджень.
5.3. Облаштування паркової зони алеями, клумбами, місцями відпочинку та розважальним майданчиком.
5.4. Розблокування вулиці Казкової, облаштування пішохідних доріжок навколо паркової зони з обмеженням рухом транспортних засобів.

6. Впорядкування вулиць та прибудинкових територій населених пунктів:

6.1. Провести паспортизацію вулиць та при будинкових територій населених пунктів та розробити план заходів по їх впорядкуванню.
6.2. Скласти перелік адрес, за якими знаходяться обмежувачі руху, що перешкоджають проїзду автомобілів швидкої допомоги, пожежної, прибиральної, аварійної техніки, обмежують доступ до при будинкових територій та підлягають демонтажу. 
6.3. Розробити план заходів по очищенню обочин вулиць від різних перешкод, насаджень та приведенню їх придатними для безпечного пересування пішоходів.
6.4. Асфальтування вулиць, особливо вузьких, здійснювати на всю ширину, відділюючи проїжджу і пішохідну частини роздільними лініями. 
6.5. Розробити план заходів по встановленню обмежуючих дорожніх знаків та розміток. 

7. Визначити місце та встановити автобусну зупинку в центрі смт. Нова Борова по вул. Привокзальна в напрямку Житомир-Іршанськ.

8. Замінити вуличне освітлення біля Навчальних закладів.

9. Реконструкція покриття майданчиків, доріжок тротуарною плиткою біля будівель ліцею.

10. Пропозиції до «Екскурсійно-туристичної привабливість краю»:

10.1. Пропозиції щодо удосконалення першого туристичного маршруту громади «Вихідні – у центрі Житомирщини»:
• Реконструкція пам’ятки архітектури національного значення «Воздвиженської церкви з дзвіницею» (село Кам’яний Брід).
• Реконструкція експозиції картин художника Степана Криворучка  та створення клубу юних художників (село Фасова, будинок культури).
• Установлення у селі Кам’яний Брід пам’ятного знаку «Географічний центр Житомирщини».
• Створення зони відпочинку на березі річки Тростяниці (село Кам’яний Брід).
• Заснування  на базі Новоборівського краєзнавчого музею «Осередку побуту, ремесел та мистецтв українського Полісся» - місця проведення науково-краєзнавчих досліджень; підтримка народних традицій і звичаїв; ознайомлення з ремеслами та побутом поліщуків; проведення майстер-класів для дітей і дорослих; виготовлення та придбання сувенірної продукції.
• Створення майданчика навколо історичної пам’ятки, туристичної локації «ДОТ №522» для військово-історичної реконструкції оборонних боїв 13 батальйонного району оборони «Турчинка» Коростенського УР (укріпленого району) №5 часів Другої світової війни (адміністративна межа Коростенського та Житомирського районів, п’ятий кілометр на північ від селища Нова Борова). 
• Будівництво відпочинкового комплексу для водного та інших видів туризму, зимової риболовлі на березі Іршанського водосховища (селище Нова Борова) та створення садиби зеленого туризму (село Валки). 

10.2. Пропозиції щодо розробки другого туристичного маршруту Новоборівської територіальної громади «Через Хичів на Кропивню».

Вступ. Новий маршрут охопить західну частину території громади та пройде Небізьким, Ягодинським, Кропивнянським старостинськими округами та адміністративним центром селищем Нова Борова. 
Назва маршруту - «Через Хичів на Кропивню».
Охоплення населених пунктів: села Хичів, Старий Бобрик, Ягодинка, Гацьківка, Кропивня, Небіж, селище Нова Борова.
Початок – околиця села Хичів.
Завершення – центр села Небіж.
Протяжність - 34 км.
Тип – маршрут вихідного дня.
Мета подорожі – пізнавально-рекреаційна.
Засіб пересування – автомобільний, мотоциклетний, велосипедний, пішохідний.
Цільові групи – усі вікові категорії та люди з інвалідністю.
Форма – лінійно-радіальна.
Сезонність– цілорічний.
Перша туристична локація.
• Відвідування та ознайомлення із історичною пам’яткою періоду Другої світової війни «Плитою пам’яті та братською могилою страчених румунських євреїв». Поховання знаходиться у  лісі поблизу с. Старий Бобрик, за 0,2 км від автошляху М-21. Тут 23 березня 1943 р. нацистами розстріляні євреї із Румунії.
Пам’ятне місце потребує благоустрою та окультурення: фарбування бетонної огорожі, спорудження лав, підсипка території навколо могили, установлення інформаційного стенду.
• Друга туристична локація. Поблизу автотраси М-21 (відрізок «Житомир – Коростень»), біля села Старий Бобрик розміщене джерело «Криничка» -гідрологічна пам’ятка природи, об’єкт природно-заповідного місцевого фонду.
• Третя туристична локація. Відвідування пасіки у селі Ягодинка. Розповідь про бджільництво у нашому краї та історію розвитку бортництва. Частування поліським медом.
• Четверта туристична локація. Ознайомлення із ботанічною пам’яткою природи «Віковий дуб». Об’єкт природно-заповідного фонду місцевого значення росте у селі Гацьківка. Цей унікальний дуб черешчатий  має наукове, природоохоронне і естетичне значення.
Локація потребує побудови площадки для автомобільного паркування з відповідним знаком. Виготовлення інформаційної таблички про пам’ятку природи. 
• П’ята туристична локація. Відвідування сільськогосподарського підприємства «Оранта+», природного джерела та прогулянка сільським парком. У музеї місцевої школи можна ознайомитись з історією села Кропивня, його відомими людьми.
Необхідно провести ремонт кімнати музею та забезпечити його меблями. Благоустроїти територію сільського парку (прокладення доріжок, установлення лав, альтанок, інше).
• Шоста туристична локація. Ознайомлення з експозицією  Новоборівського краєзнавчого музею (селище Нова Борова).
Музейний заклад потребує поліпшення матеріально-технічного стану та осучаснення й модернізації експозицій. 
• Сьома туристична локація. Відпочинок на березі водойми у центрі села Небіж.
Створення на березі сільського ставка та річки Небіжки бази відпочинку. Сприяння розвитку садиб зеленого туризму (села Небіж, Хичів, Краснорічка). Проведення ремонтних робіт та відкриття музейної кімнати у приміщенні колишньої Небізької сільської ради.

11. Пропозиції до комплексного плану території від Кропивнянського старостинського округу:

11.1. Провести капітальний ремонт дороги с. Луковець до с. Камінь (асфальтове покриття).
11.2. Провести поточний ремонт доріг в с. Кропивня: вул.Садова, вул.Шевченка, вул.Коростенська.
с. Луковець: вул.Лісова, вул. Миколаївська.
с. Гацьківка: вул.Яблунева, вул. Б.Хмельницького.
11.3. Виготовити проєкт та провести роботи по забезпеченню населення питною водою с.Кропивня, с.Гацьківка, с.Рудня-Гацьківка.
11.4. Провести роботи по заміні вікон в Кропивнянському ліцеї – шкільна майстерня, їдальня, коридори.
11.5. Провести поточний ремонт та облаштувати територію в ФП с. Кропивня.
11.6. Провести ремонт покрівлі в дитячому садочку «Дзвіночок»
11.7. Замінити вікна в сільському будинку культури с. Кропивня та провести поточний ремонт сцени глядацької зали.
11.8. Виготовити проєкт та провести роботи по реконструкції вуличного освітлення Кропивнянського округу.
11.9. Розробити та замовити детальний план території земельної ділянки розташованої по вул. Миколаївська, с. Луковець, Житомирського району, Житомирської області, з метою створення приміщення громадського прийому населення.
11.10. Придбати та встановити дитячий ігровий майдинчик в с. Луковець.
11.11. Придбати та встановити майданчик з штучним покриттям біля Кропивнянського ліцею.
11.12. Виготовити проєкт та провести роботи по благоустрою водоймища в центрі с. Кропивня для протипожежного забору води.
11.13. Провести роботи поточного ремонту огорожі в центрі с. Кропивня біля пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів-земляків.
11.14. Придбати колодязні круги та встановити на існуючих природних джерелах (криничках) в с. Кропивня, с. Луковець, с. Гацьківка.
11.15. Замінити каналізацію в Кропивнянському ліцеї та дитячому садочку «Дзвіночок».
11.16. Облаштувати зону відпочинку в сільському парку с. Кропивня.
11.17. Облаштувати сміттєзвалища по населених пунктах старостинського округу.
11.18. Провести паспортизацію громадських пасовищ по населених пунктах старостинського округу.
11.19. Відновити автобусне сполучення через с. Луковець-кропивня-Гацьківка-Н.Борова.
11.20. Облаштувати територію біля клубу в с. Гацьківка.

12. Пропозиції до комплексного плану території від Небізького старостинського округу:

12.1.    Встановити межі прибережних захисних смуг, пляжних зон.
12.2.    Збереження та охорона водного та лісового фонду.
12.3.    Збереження та охорона пам’яток культурної спадщини.
12.4.    Будівництво дороги з твердим покриттям сполученням від М-21 до с. Краснорічка.
12.5.    Будівництво дороги з твердим покриттям сполученням через село Хичів до село Небіж.
12.6.    Ділянки під промисловість в селі Хичів на території колишнього п(пост) «Перемога» по вул. Жуковського.
12.7.    Ділянки під промисловість в селі Хичів на території колишнього п(пост) «Перемога» по вул. Кутузова.
12.8.    Визначення з місцем під будівництво магазину в с. Хичів та в с. Краснорічка.
12.9.    Автобусне сполучення через с. Небіж с. Хичів в сторону чст. Хорошів і в зворотному напрямку через с. Небіж, с. Хичів в сторону смт. Нова Борова, м. Житомир.
12.10.    Місце під сміттєзвалище с. Небіж, с. Хичів.
12.11.    Паспорт пасовища в с. Небіж, с. Хичів.
12.12.    Буріння свердловин: в с. Небіж-3 свердловини, с. Хичів-2свердловини.
12.13.    Будівництво стадіону в с. Небіж поруч з адмінприміщенням старостинського округу.
12.14.    Будівництво спортивного майданчику зі штучним покриттям поруч з будинком культури.
12.15.    Будівництво дитячого майданчику, паркової зони в центрі с. Небіж.
12.16.    Проведення лінії Інтернет с. Небіж, с. Хичів, с. Краснорічка.

13.    Пропозиції до комплексного плану від Фасівського старостинського округу:

13.1.    Створення дорожньої мережі для забезпечення належного існування всіх населених пунктів громади, освітлення всіх вулиць громади.
13.2.    Створення туристичного напрямку на території громади з включенням в нього історичних та релігійних місць нашого округу, а саме цеква Ікони Казанської Божої Матері (1912р.) та Хрестово-Воздвиженської (1722р.), пам’ятних місць подій ВВв та колективізації, з метою охорони і збереження культурної спадщини та традицій народу.
13.3.    Створення зон відпочинку на березі р. Тростяниця с. Кам’яний Брід та на центральній вулиці с. Фасова.
13.4.    Створення умов для розвитку промисловості, а саме перепрофілювання будівлі Фасівської школи в споруду для потреб промисловості з метою збереження майна, яке належить громаді.
13.5.    Оформлення документів на громадське пасовище.
13.6.    Оновлення водопостачання на випадок природних та техногенних небезпек.
13.7.    Внести зміни до комплексного плану території в зв’язку з необхідністю приватизації громадянами земельних ділянок, які знаходяться біля їх будівель.

14. Пропозиції до комплексного плану просторового розвитку від Ягодинського старостинського округу:

14.1.    Досвітлення вулиць.
14.2.    Асфальтування доріг.
14.3.    Відновлення роботи ФАПів в с.Ягодинка та в с. Турчинка.
14.4.    Паспортизація пасовищ по с. Старий Бобрик, с. Ягодинка.
14.5.    Облаштування сміттєзвалищ по всіх селах.
14.6.    Встановлення спортивних майданчиків та розширення дитячих майданчиків.
14.7.    Розширення та благоустрій території на кладовищах.
14.8.    Розширення роботи Новоборівського ЖКП по селах та встановлення роздільних сміттєвих баків.
14.9.    Водопостачання та водовідведення.
14.10.     Придбання сучасного медичного обладнання для амбулаторій.
14.11.    Встановлення провідного інтернету.
14.12.    Виділення земельних ділянок під будівництво котеджного містечка в с.Валки (біля грушки) та за с. Старий Бобрик (в районі корчі).
14.13.    Зміна цільового призначення землі під будівництво в с. Старий Бобрик (біля газового).
14.14.    Будівництво готельного комплексу біля с. Старий Бобрик.
14.15.    Будівництво спортивного комплексу, пожежного депо в с. Старий Бобрик (біля старого клубу).
14.16.    Облаштування сільських клубів огорожею.
14.17.    Будівництво човнової станції та відкриття зони відпочинку на березі р. Ірша в с. Старий Бобрик.
14.18.    Виділення земельної ділянки під зелену енергетику (встановлення сонячних батарей) в с. Турчинка за дачними участками.
14.19.    Автобусне сполучення смт. Нова Борова-смт. Іршанськ через с. Турчинка.
14.20.    Ремонт мосту в с. Турчинка.
14.21.    Підвіз людей с. Ягодинка – смт. Нова Борова.
14.22.    Виділення земельної під зону відпочинку біля річки (за колгоспним парком) в с. Ягодинка та встановити волейбольний майданчик і дві альтанки.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних