МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА СКАСУВАННЯ РАБСТВА

Дата: 02.12.2021 11:21
Кількість переглядів: 605

В рамках всеукраїнської інформаційної кампанії «16 днів проти  насильства» комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Новоборівської селищної ради інформує:

Сьогодні 02 грудня  — Міжнародний день боротьби за скасування рабства, започаткований ООН. Дата обрана не випадково , а саме 02 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

Сучасне рабство - торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Будь - яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції, та навіть використовують з метою вилучення органів. Для злочинців – це величезні гроші, а для людини – страждання, зруйновані сім`ї, втрачене здоров`я і навіть життя. Метою торгівлі жінками може бути також насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві, промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.    

У кризових ситуаціях, таких як нинішня пандемія COVID-19, вразливість мігрантів до торгівлі людьми й експлуатації зростає. Люди потрапляють у групу ризику через те, що втрачають роботу внаслідок пандемії. Водночас ті, хто раніше постраждав від торгівлі людьми, стають іще вразливішими через економічний спад.
527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону.

Подбайте про власну безпеку.

Фото без опису
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних