«БІДА В СІМ’Ю ВРИВАЄТЬСЯ ЗНЕНАЦЬКА»

Дата: 17.08.2021 10:36
Кількість переглядів: 620

Фото без описуНа жаль, сумно констатувати факти коли в сім’ю зненацька вривається біда, коли ми її не очікуємо і якої могло б не бути.  Через нещасні випадки, які трапляються з працівниками при виконанні своїх службових(трудових) обов’язків не тільки втрачаються години праці для підприємства, але й здоров’я самих працівників, інколи й життя. Як не прикро, але причини настання травматизму на виробництві повторюються з року в рік. 

За сім місяців 2021 року до Хорошівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду ССУ у Житомирській області від страхувальників надійшло  три повідомлення про настання  нещасного випадку,  а саме:
- філія «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» АТ «ОГХК», (смертельний) з  потерпілим Н.;
- КЗ  «Центр культури і дозвілля» Пулинської селищної ради, (тимчасова втрата працездатності)   з потерпілою Н.;
- ТОВ «Межиріченський ГЗК»,  (тимчасова втрата працездатності) з потерпілим Н.

Безвідповідальність посадових осіб, власна необережність виконавців робіт призводить до  тяжких наслідків – здебільшого до втрати працездатності, а можливо й життя.                                              

Знизити травматизм на виробництві можна завдяки проведенню відповідних профілактичних заходів, медичних оглядів працівників певних категорій, інструктажів з питань охорони праці, підвищенню рівня технологій та контролю виробничих процесів, особистої відповідальності інженерно-технічних працівників та виконавців робіт.

Підвищуючи рівень промислової безпеки шляхом економічного стимулювання, необхідно створювати працівникам належні і безпечні умови праці «Державна політика в галузі охорони праці базується на принципах: пріоритету життя і здоров’я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних , безпечних і здорових умов праці; …» (ст.4 Закону України  «Про охорону праці»). Умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам законодавства (ст. 6 Закону України «Про охорону праці). 

Хорошівське відділення УВД ФСС України 
у Житомирській області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних