ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПРИ РОБОТІ В КАНАЛІЗАЦІЙНИХ КОЛОДЯЗЯХ

Дата: 26.07.2021 11:05
Кількість переглядів: 738

Фото без описуЗвертаємо увагу роботодавців на необхідність проведення профілактичних заходів з метою попередження нещасних випадків, які трапляються при виконанні робіт по ремонту і експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж, колекторів, колодязів. 

Здебільшого основними причинами таких нещасних випадків  є незадовільна організація проведення ремонтних і аварійних робіт на водопровідних та каналізаційних спорудах, а саме: допуск до виконання роботи працівників без проведення відповідного навчання з питань охорони праці, без оформлення наряду-допуску; невикористання або відсутність засобів індивідуального захисту, запобіжного та захисного інвентаря, незадовільний стан вентиляційних систем у КНС; відсутність кваліфікованих працівників; невиконання вимог інструкцій з охорони праці та виконання робіт з грубими порушеннями вимог безпеки праці. 

Враховуючи факти  травмування та загибелі людей на виробництві, звертаємось до всіх роботодавців та підприємців, які використовують найману працю, з вимогою забезпечити організацію безпечного виконання робіт, у тому числі робіт підвищеної небезпеки з ремонту і експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж, колекторів, колодязів. 

Бригада, що виконує роботу в колодязях, повинна складатися не менше ніж з трьох чоловік та мати наступне запобіжне та захисне спорядження:
-    індивідуальні запобіжні пояси безпеки на кожного члена бригади з лямками та мотузками (довжина мотузки повинна бути більшою не менше ніж на 2м  від глибини колодязя);
-    газоаналізатор або індикатор газу;
-    сигнальний жилет;
-    захисна каска;
-    ізолюючий  шланговий протигаз;
-    аккумуляторний ліхтар напругою 6 В.

Забороняється використовувати ліхтар з відкритим джерелом вогню, замінювати ізолюючий протигаз фільтруючим протигазом.

На жаль, люди часто нехтують правилами безпеки. Як наслідок, через власну недисциплінованість, недбалість, безвідповідальність біда зненацька вривається в їх сім’ї.

Шановні керівники підприємств, роботодавці, дбайте про життя та здоров’я працівників, спрямовуйте свої зусилля на створення безпечних і нешкідливих умов праці на кожному робочому місці. Пам’ятайте, що невиконання правил охорони праці призводить до сумних наслідків – травмування і, навіть, до загибелі. 

Хорошівське відділення управління виконавчої
дирекції Фонду ССУ у Житомирській області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних