ЗБЕРЕЖЕМО ЖИТЛО ВІД ПОЖЕЖ

Дата: 02.12.2020 11:33
Кількість переглядів: 392

Шановні батьки! Сьогодні діти залишаються удома у період вимушеного карантину чи канікул, що безумовно створює певний ризик для їх безпечної життєдіяльності. Особливу небезпеку для дітей у цей час можуть становити обігрівальні прилади, пічне опалення, електрострум тощо. Адже, якщо дитина не знає як із ними поводитися, намагається їх експлуатувати без нагляду дорослих – може статися біда.

Згідно статистичних даних найчастішими причинами пожеж, що виникли на Житомирщині за 10 місяців поточного року, стали необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, печей.

Загалом за вказаний період в області сталося 3759 пожеж, під час яких загинула 51 особа, з них 1 дитина. Ще 37 дорослих та 6 дітей отримали травми.

Навесні у селі Курчиця Новоград-Волинського району виникла пожежа у приватному будинку, в якому були самі вдома двоє дівчат 1,4 та 3-х років. Почувши дитячий крик, сусід зміг витягнути через вікно старшу дитину. Повернутися за молодшою було вже неможливо – оселю заполонив дим. Тіло дівчинки вогнеборці знайшли на ліжку в одній із кімнат. До займання могло призвести коротке замкнення в електромережі на кухні внаслідок порушення вимог пожежної безпеки при її  влаштуванні.

Нерідко батьки забувають, що неповнолітні повинні бути завжди під наглядом. Цього року через дитячі пустощі виникло вже понад 60 загорянь.  Зокрема, 2 листопада у Черняхівському районі  6-річний хлопчик грався з сірниками у літній кухні та підпалював папір. Батьки у цей час були на роботі. Коли вогонь перекинувся на простирадло, дитина кинулася на подвір’я по допомогу до 16-річного брата, який і викликав рятувальників. На щастя, хлопці не постраждали, вогонь знищив лише домашні речі.

В умовах канікул або позашкільного дозвілля діти, залишаючись наодинці, шукають як себе розважити – граються сірниками, вирушають у закинуті будівлі, до водойм тощо. Для гарних світлин в соціальних мережах шукають екстремальні місця для фото, що в результаті нерідко призводить до трагедій. Декілька років тому у Житомирі заради «селфі» 13-річний хлопець забрався на дах потяга. Від враження струмом отримав 60% опіків тіла та помер у лікарні.

Тож, аби попередити трагедії, звертаємося до батьків із проханням подбати про безпеку юних українців. Зокрема:

•    Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях і постійно розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь;
•    Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути;
•    Перевірте справність електромережі та не дозволяйте малолітнім дітям самостійно користуватися побутовими приладами;
•    Не доручайте дітям наглядати за печами, що топляться;
•    Виховуйте у малечі навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо;
•    Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ 
З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 


    


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних