УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 03.12.2020 08:00
Кількість переглядів: 460

Фото без опису

Щороку 3 грудня разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Відзначення Міжнародного дня осіб із інвалідністю  – справедлива шана та повага суспільства до людей, що потребують особливого захисту та підтримки у цей непростий час. Люди із особливими потребами – це не просто категорія людей, це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські сподівання на краще. Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть покращити життя людей з обмеженими можливостями.

На соціальному обслуговуванні відділу освіти, охорони здоров’я і соціально-культурної сфери Новоборівської селищної ради перебувають 13 осіб із інвалідністю. Соціальні робітники надають їм допомогу у оформленні документів, придбанні та доставці продуктів харчування і медикаментів, допомогу у веденні домашнього господарства, сплаті комунальних послуг та інше. Завдяки благодійній організації  «Промінь любові»  13 осіб із інвалідністю отримали продуктові набори.

Відділ освіти, охорони здоров’я і соціально-культурної  сфери Новоборівської селищної ради надає транспортну послугу «Соціальне таксі». Дана послуга орієнтована на осіб та дітей із інвалідністю із порушенням опорного рухового апарату, які пересуваються в інвалідних візках; людей із захворюванням опорно-рухового апарату,які пересуваються в інвалідних візках,але не мають групи інвалідності. Послуги з перевезення  надаються  за заявою не частіше 1 разу на тиждень. Перевезення зазначеної  категорії  осіб здійснюється до  об’єктів соціальної інфраструктури, медичних закладів,  розташованих на території Новоборівської селищної ОТГ, смт. Хорошів та м. Житомир.  Не передбачено використання спецавтотранспорту для перевезення до магазинів та ринків. Послуга «Соціальне таксі» надається  безкоштовно.

Переймаючись буденними проблемами, ми не повинні забувати про непросту долю людей з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги –  справжній вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. 

 

Спеціаліст з питань соціального

захисту населення Магдич Оксана

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних