МАЄМО ХОРОШИЙ РЕЙТИНГ!

Дата: 05.09.2020 12:12
Кількість переглядів: 968

Фото без опису

За три роки із 147 на 66 місце в рейтингу громад.

Отож, є привід для гордості! В загальному рейтингу громад з чисельністю населення від 5 до 10 тис. чоловік, по окремих показниках виконання місцевих бюджетів ОТГ за 1 півріччя 2020 року, таких як «Доходи і Видатки загального фонду на 1-го мешканця», «Видатки на утримання апарату управління на 1-го мешканця», «Рівень дотаційності бюджетів», та інших показників Новоборівська селищна ОТГ посіла 66-те місце серед 277 із 806 громад зі всієї України.

Рівень фінансової забезпеченості об’єднаних громад і надалі залишається одним із головних аспектів у питаннях визначення їх спроможності забезпечувати виконання тих завдань і функцій, якими вони наділені. Безумовно, спроможність громади вимірюється багатьма чинниками та параметрами, однак фундаментальним компонентом її життєдіяльності є фінансові ресурси. Ефективність виконання місцевими органами влади децентралізованих функцій, серед іншого, залежить від обсягів отримуваних на відповідній території доходів або від суми коштів, що надається центральною владою на виконання делегованих повноважень.  

Важко уявити, що ще станом на І півріччя 2017 року Новоборівська ОТГ була на 268 місці в рейтингу громад із 366 об’єднаних громад України.

Проаналізуємо рейтинг громад за аналогічні періоди: станом на І півріччя 2018, 2019 та 2020 років. 

За результатами аналізу окремих показників виконання місцевих бюджетів ОТГ за І півріччя 2018 року наша громада займала 147 місце із 227 громад з чисельністю населення від 5 до 10 тис. чоловік.

За І півріччя 2019 року Новоборівська громада вже піднялась на 114 місце із 267 громад, а за І півріччя 2020 року посіла вже 66 місце із 277 громад з чисельністю населення від 5 до 10 тис. чоловік.

Показник питомої ваги капітальних видатків у загальній сумі видатків  за зазначений період складає 19,9 % та перебуває на 25 місці із 277. Варто зауважити, що  цей показник відображає лише видатки із селищного бюджету без врахування трансфертів. Але, з  початку 2020 року на капітальні видатки громадою залучено понад 30,0 млн. грн. із різних джерел: державного фонду дорожнього будівництва, державного фонду регіонального розвитку, субвенції на будівництво амбулаторій, субвенції «Спроможна школа для кращих результатів». Ці кошти спрямовано на реалізацію проектів розвитку: капітальний ремонт вулиць: Незалежності, Квітневої, Будівельників, Маяковського, провулку Шкільного; будівництво амбулаторії, придбання автомобіля для потреб сімейних лікарів, завершення реконструкції Новоборівського ліцею, ремонт харчоблоків в двох освітніх закладах громади та інше. Відповідно реальний показник капітальних видатків є значно більший.

Дуже приємно спостерігати за динамікою росту показників, які є  результатом системної та злагодженої роботи колективу селищної ради на чолі із селищним головою Григорієм Рудюком, за підтримки депутатського корпусу і громадськості.
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних