УВАГА!!! ЗАПРОВАДЖУЄТЬСЯ ОРГАНІЧНИЙ ОБРОБІТОК ПОЛІВ

Дата: 14.07.2020 11:21
Кількість переглядів: 658

Шановні мешканці старостинських округів! На початку липня на території вашого старостинського округу (Небізького, Фасівського, Ягодинського) з 14.07.2020 року по 20.07.2020 року відбудеться органічний обробіток посівів кукурудзи на полях, які орендує ТОВ «АКРІС-ГРУП». Кожне поле буде оброблятися 2 рази. 

Що таке органічний обробіток? 
Органічний обробіток – це екологічний метод захисту рослин, альтернативний внесенню хімічних пестицидів. Це маленька корисна комаха, мушка (її іноді називають фітодоктором), яку вносять на поле за правилами органічного землеробства. Наукова назва – трихограма. 

Чи це безпечно для людини, рослин, худоби, бджіл?
Так, це цілком безпечно. Фактично, це звичайна комаха, яка і без того є поширеною в природі України і є частиною її біорізноманіття. Вона не вживає листя, а у якості харчування її цікавлять лише яйця шкідників.

Який принцип дії?
Мушка вноситься на поля авіа методом (з легкомоторного літака або дрона). Після попадання на поле мушка вишукує яйця шкідників та випиває їх, як своєрідний коктейль. Таким чином, не даючи можливості шкідникам (кукурудзяному метелику, капустяній совці, яблуневій плодожерці, тлі тощо) розселитися по полю. Авіаційне внесення комахи не несе ніякої загрози екосистемі.

Що відбудеться далі? Чи не розплодяться мушки? Що буде, якщо їх вітром здує? Чи буде якийсь запах?
Ні, запаху не буде, адже це не хімічна речовина. Якщо, раптом, подує вітер і трихограма перекинеться на город чи присадибну ділянку, це означатиме лише додатковий захист ваших врожаїв від шкідників – тлі, плодожерки тощо.  Кількість мушки, що вноситься, є відносно невеликою, природа сама відрегулює її подальшу кількість.

Чи цей метод використовується вперше в Україні? Якою є світова практика?  
В Україні цей метод використовується вже не перший рік. Метод розроблений більше 100 років тому, використовувався і в СРСР. Активно використовується в країнах, які цінують органічну продукцію – Німеччини, Чехії, США, Канаді та інших.

Хто є виробником? Чи використовується трихограма лише в Україні?
Виробником трихограми є Науково-виробничий центр «Агробіотехнологія»/ПП «Агрономіка», яка має більше 25 років досвіду наукової та практичної роботи та Вінницька районна біолабораторія. Мають відповідні сертифікати та нагороди, державну реєстрацію. 

Чи є норми, за якими встановлюються санітарні зони для внесення комахи на поля? 
Оскільки органічний обробіток по суті не є хімічним обробітком, для нього не використовуються обмеження, притаманні для внесення хімічних пестицидів. Тому може вільно використовуватися біля населених пунктів, пасік та водоймищ. 

Фото без опису
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних