Пошук

ЧЕРГОВИЙ «СМІТТЄВИЙ ПОДАРУНОК» ЗІ ЛЬВОВА НА ЖИТОМИРЩИНІ

Дата: 23.04.2020 09:03
Кількість переглядів: 8123

Неприємний «Великодній сюрприз» отримала Новоборівська громада з міста Лева. Львівське сміття знову мандрує країною. 22 квітня 2020 року звалища відходів, орієнтовно 100 тон, виявили на території села Кропивня, Хорошівського району, Житомирської області на міжпольовій дорозі , яка відноситься до земель сільськогосподарського призначення. Можна тільки уявити, якої шкоди цей непотріб завдасть довкіллю, оцінку зробить екологічна інспекція. Серед відходів є безліч чеків, квитанцій, які вказують на місце походження цього сміття. 

В березні поточного року була публікація про такий «подарунок»  в одному із сіл Баранівського району. В минулому році Семенівська ОТГ потерпала від львівського сміття.  В 2018 році: березень - поблизу села Рудня-Бистра Олевського району, липень у Новоград-Волинському районі, серпень - в Черняхівському районі та поблизу Любара, жовтень - поблизу села Чижівка Новоград-Волинського району - були виявлені такі «подарунки» (дані взяті із сайту Житомир.info).

Скільки ще може продовжуватись цей сміттєвий терор? Невже не має впливу на цих правопорушників? Такий «сюрприз» обійдеться місцевому бюджету в кругленьку суму, а враховуючи карантин  та «податкові канікули», зокрема, на сплату земельного податку та орендної плати за земельні ділянки комунальної власності, що використовуються в господарській діяльності, це взагалі - «катастрофа».

Спеціалістами селищної ради підготовлені листи до екологічної інспекції, прокуратури, патрульної поліції - для посилення уваги за транспортом, який перевозить чи може перевозити сміття, Львівської міської ради, яка з 1 липня 2019 року повернула повноваження вивезення з ТВП (раніше цим займалась Львівська ОДА) та  Житомирської ОДА.

Переконливо просимо мешканців громади, не будьте байдужими, як тільки побачите підозрілий транспорт, як правило це 30-тонники, фотографуйте, викликайте поліцію, телефонуйте до селищної ради. Чим більше доказів, тим більше шансів покарати винних.

НАША ГРОМАДА - НЕ ПОЛІГОН З ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ
 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних