ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ, ЯКІ ПОВЕРНУЛИСЯ ІЗ-ЗА КОРДОНУ

Дата: 20.03.2020 16:08
Кількість переглядів: 2409

Фото без описуШановні жителі Новоборівської громади! Звертаємось в першу чергу до тих, хто перебував на роботі, або подорожував країнами Європейського союзу, інших країн і повертаються або повернулися в Україну! Всі ми бачимо, що епіцентр епідемії коронавірусу COVID-19 знаходиться в таких європейських країнах, як Італія, Німеччина, Чехія, Польща. Тобто, в тих країнах, де перебувало найбільше наших громадян. Ми поважаємо Ваші конституційні права, але непроста ситуація з поширенням коронавірусної інфекції змушує усіх нас бути відповідальними один до одного. Тому, рішенням оперативного штабу, для здійснення заходів щодо недопущення поширення коронавірусу COVID-19 на території Новоборівської громади № 4 від 20.03.2020 року зобов'язано людей, які повернулися із-за кордону повідомити селищну раду або відповідний старостинський округ про те, з якої країни та якого числа вони повернулися. Також, терміново повідомити телефоном сімейного лікаря про своє прибуття та стан здоров’я.

Таким громадянам, необхідно максимально обмежити перебування у місцях масового скупчення людей, залишатися вдома певний період часу після приїзду із за кордону, обмежити спілкування з іншими, уважно спостерігати за станом свого здоров’я, при перших ознаках захворювання – висока температура, сухий кашель тощо – невідкладно звертатися до свого сімейного лікаря та виконувати його вказівки. 
Порушення правил та норм, встановлених для запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, «якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань», карається штрафом від 17000 грн. до 51000 грн., арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, що коронавірус COVID-19 не здатний переміщатись на далекі відстані. Він є лише в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання. Відстань – це гарантія безпеки. Це фактор переривання епідемічного ланцюга. Тому, заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви знаходитесь на відстані понад 1,5 метра. Епідемію можна зупинити! 

До уваги свідомих мешканців громади, якщо ви маєте інформацію про громадян, які повернулися із-за кордону та мешкають на території громади, терміново повідомте депутата відповідного округу, або безпосередньо селищну раду.
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних