СТАРТУВАЛИ ПУБЛІЧНІ ОБГОВОРЕННЯ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Дата: 26.02.2020 09:03
Кількість переглядів: 390

Фото без опису25 лютого стартували публічні обговорення змін до Конституції України, які мають закріпити реформовану систему місцевого самоврядування та нову територіальну організацію влади.

Члени Правління Всеукраїнської Асоціації ОТГ взяли участь у першій зустрічі усіх зацікавлених сторін, яка вчора проходила в Києві.

Асоціація ОТГ підтримує широкий діалог та партнерство уряду, парламенту, асоціацій органів місцевого самоврядування та міжнародних партнерів у процесі підготовки змін до Основного Закону. При цьому, на нашу думку, на сьогодні є низка «червоних ліній» реформи. Зокрема, зупинення та скасування актів органів місцевого самоврядування повинно здійснюватися виключно у судовому порядку, а не префектом одноосібно; голова громади очолює виконавчий орган ради та головує на засіданнях ради; голова може мати інший представницький мандат (для можливості представляти територію в обласній раді), - зазначив Олександр Корінний, голова Асоціації ОТГ. 

Також він наголосив, що наразі важливо зберегти довіру людей до реформи місцевого самоврядування, тому громади, які пройшли шлях добровільного об’єднання, вибори та перші кроки становлення – не повинні бути примусово приєднані до інших (лише за їх згодою).

Очікується, що у публічних обговореннях майбутніх конституційних змін візьмуть участь всі регіони -  місцеве самоврядування.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних