ЗАПОБІГАННЯ ВИРОБНИЧОМУ ТРАВМАТИЗМУ

Дата: 30.01.2020 14:47
Кількість переглядів: 417

Фото без описуУ Хорошівському відділенні  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області за 2019 рік зареєстровано 5 нещасних випадків на виробництві, а саме:                    
- 2 випадки смерті на виробництві; 
- 2 випадки не пов’язані з виробництвом; 
- 1 випадок пов’язаний з виробництвом.

Слід відмітити, що кількість зареєстрованих нещасних випадків,  порівнюючи з минулим роком, зменшилась на 50%.  Проведено 20 планових перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи на підприємствах. В результаті яких виявлено 131 порушення законодавства про охорону праці. 

Аналізуючи причини настання вищезгаданих нещасних випадків, більшості з них можна було б запобігти, якби вчасно було проведено медичні огляди працівників, інструктажі з охорони праці, виконувались правила внутрішнього трудового розпорядку, працівники дбали про особисту безпеку і здоров’я. 

Особливу увагу працівникам та відповідальним особам необхідно приділяти  при виконанні робіт в зимовий період.  Слід зауважити, що працівники, робочий день яких проходить на вулиці, стикаються одразу з декількома небезпечними факторами, а саме: низька температура та слизька поверхня. З метою попередження травмування працівників, не зайве буде проведення   позапланових інструктажів з питань охорони праці під час пересування, виконання робіт та перебування на відкритому повітрі працюючого персоналу. 

У зв’язку із погіршенням погодних умов, звертаємо Вашу увагу на попередження травмування під час пересування.  Основними причинами таких нещасних випадків є падіння через незадовільний стан тротуарів, доріг(неприбраний сніг, ожеледиця, інше)  та травми отримані через падіння з даху бурульок або снігу. 

Звертаємо увагу на обов’язки керівників по втіленню планів-заходів та створенню безпечних умов праці та профілактики виробничого травматизму на підприємствах.  
Основні з них:  
-  своєчасне очищення територій від снігу та льоду; 
-  посипання доріг, пішоходних доріжок піском, сіллю, іншими реагентами; 
- очищення покрівель від снігу та бурульок, а у разі їх неможливості – обмежити доступ   працівників, громадян до небезпечної зони; 
-  забезпечення виконання заходів протипожежної безпеки; 
- перевірка наявності та безперебійної роботи приміщень для обігріву та приймання гарячої їжі та напоїв та інші.

Виконання заходів  та створення безпечних умов праці збереже здоров’я Ваших працівників.

За  більш детальною  інформацією або консультацією просимо звертатися до Хорошівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області за адресою: смт Хорошів, вул. Героїв України, 13а  тел.  (04145) 3-18-17          

 

З повагою, страховий експерт Хорошівського відділення

УВД ФССУ  у Житомирській  області

А.П.Слюсар
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних