Пошук

УВАГА!!! СПРОСТУВАННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Дата: 13.01.2020 15:57
Кількість переглядів: 1845

Днями в соціальних мережах з’явилось анонімне оголошення  про те, що 15 січня 2020 року о 13.00 годині в приміщенні Новоборівської селищної  ради відбудуться збори мешканців селища по питанню закриття  стаціонарного відділення лікарні та денного стаціонару, офіційно повідомляємо, що ініціатор зустрічі не відомий, а Новоборівською селищною радою таке рішення не приймалось.

Додатково повідомляємо, що у рамках трансформації фінансування медичної галузі з 1 квітня 2020 року, згідно з Законом «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення»,  заклади вторинної медицини перейдуть на модель фінансування Національної служби здоров’я.

Рішенням селищної ради 21 сесії  VІІ скликання від  23.10.2017 року  № 429 створено Комунальне некомерційне підприємство «Центр медико-санітарної допомоги», який з липня 2018 року перейшов на фінансування Національної служби здоров’я, по принципу «кошти йдуть за пацієнтом».  До послуг лікарів первинної медичної допомоги  (сімейних лікарів) входять профілактичні огляди пацієнтів із 7 груп ризику, 8 основних аналізів і досліджень, профілактичні щеплення, діагностика та лікування хвороб, травм, отруєнь, патологічних станів, спостереження неускладненої вагітності та супровід хронічних хворих, а також направлення на діагностику та лікування на інші рівні медичної допомоги в разі необхідності.

Селищна рада з місцевого бюджету оплачує комунальні послуги  КНП «ЦМПСД», сума фінансування в 2019 році з селищного бюджету склала 1199,500 тис.грн. Друга ланка медичної допомоги – лікування в стаціонарних умовах здійснюється КНП «Хорошівська ЦРЛ» Хорошівської районної ради, яке створене на підставі рішення районної ради двадцять другої сесії  VІІ скликання від  29 серпня  2019 року  № 354. 

Офіційної інформації про закриття  стаціонарного відділення в Новоборівській лікарні, ні від Хорошівської районної ради, ні від КНП «Хорошівська ЦРЛ» Хорошівської районної ради до Новоборівської селищної ради не надходило. Новоборівська селищна рада здійснює фінансування вторинної медицини, шляхом передачі медичної субвенції на Хорошівську районну раду, яка в 2019 році склала 5693,800 тис. грн., окрім того, додаткової дотації із селищного бюджету у сумі - 420,00 тис. грн. та  на інсулін 45,0 тис. грн.

Враховуючи великий соціальний інтерес мешканців громади з даного питання, селищна рада підготує зустріч із запрошенням всіх відповідальних осіб, а саме: депутата обласної ради Олега Пінського, головного лікаря КНП «Хорошівська ЦРЛ» Хорошівської районної ради Нелю Багінську, начальника  КНП «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради Олександра Зарицького, головного лікаря КНП «ЦМПСД» Новоборівської селищної ради – Тетяну Стринадко.

Також, додатково, запросимо керівника КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Житомирської обласної ради Світлану Мошківську по питанню функціонування швидкої допомоги на території Новоборівської ОТГ.

Про час та дату зустрічі буде повідомлено пізніше на офіційному сайті та інформаційних стендах громади.
 


Коментарі:

Я
2020-01-13 17:50:55

Рентген зробіть!.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.