ВЖЕ В 2020 РОЦІ В НОВОБОРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПОВНОЦІННО ЗАПРАЦЮЄ ПОСЛУГА «СОЦІАЛЬНЕ ТАКСІ»

Дата: 17.12.2019 08:55
Кількість переглядів: 2044

Фото без опису

Новоборівська громада отримає спеціально обладнаний автомобіль для перевезення людей з особливими потребами. 

Так, згідно виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 року №189 «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату» Новоборівська ОТГ з метою розвитку соціальних послуг для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю взяла участь в державній програмі придбання спеціально обладнаного автомобіля.

За дорученням селищної ради, спеціалістом селищної ради Анною Матвієнко були підготовлені та надіслані документи для розгляду, відповідно до вимог Міністерства. У листопаді 2019 року за результатом розгляду заявки Новоборівської селищної ради Міністерством соціальної політики України було прийнято рішення про придбання для нашої громади за рахунок коштів державного бюджету спеціально обладнаного автомобіля для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Така допомога була надана в рамках державної програми «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю». 

Транспортний засіб буде використаний в рамках послуги – «Соціальне таксі», що запуститься на базі відділу освіти, охорони здоров’я і соціально-культурної сфери Новоборівської селищної ради  вже у січні наступного року.

Скористатися цією послугою зможуть жителі нашої громади - особи з інвалідністю (у т.ч. діти), які мають порушення опорно-рухового апарату або інші захворювання, пересуваються за допомогою технічних засобів реабілітації, інші маломобільні групи населення. Щоправда, умовою для цього є відсутність в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів, у тому числі отриманих через структурні підрозділи соціального захисту населення.

Перевезення зазначеної категорії осіб буде здійснюватись до та з об’єктів соціальної інфраструктури, розташованих на території Новоборівської селищної ОТГ та м. Житомир, а саме:
- лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих, реабілітаційних та навчальних закладів, закладів культури, закладів, що надають соціальні послуги, протезно-ортопедичних підприємств та майстерень, центрів правової допомоги, центрів надання адміністративних послуг, інших закладів соціальної сфери;
- структурних підрозділів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевих органів самоврядування, суду;
- авто або залізничних вокзалів.
- для участі у соціальних, культурно-масових та спортивних заходах.

Послугою не передбачено використання спецавтотранспорту для перевезення до магазинів та ринків, інших закладів та установ з метою вирішення побутових питань отримувачів послуги або членів їх сімей.

Для отримання послуги «Соціальне таксі» необхідно надати до відділу освіти, охорони здоров’я та соціально-культурної сфери Новоборівської селищної ради заяву, ксерокопію паспорта, ідентифікаційного номера, а також довідки МСЕК або іншого документа (медичний висновок).

Заявки на організацію та надання транспортних послуг також можуть надавати заклади (установи), що надають соціальні, медичні, реабілітаційні та інші послуги особам з інвалідністю з наданням копій зазначених вище документів. Послуга надається на підставі рішення начальника відділу освіти, охорони здоров’я та соціально-культурної сфери Новоборівської селищної ради  та договору про надання транспортних послуг безкоштовно або за плату відповідно до законодавства.

Адреса відділу освіти, охорони здоров’я та соціально-культурної сфери Новоборівської селищної ради: смт. Нова Борова,вул. Освіти,7А  тел.9-51-00
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних