ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ ПРОЕКТУ ДОКУМЕНТА ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ ТА ЗВІТУ ПРО СТРАТЕГІЧНУ ЕКОЛОГІЧНУ ОЦІНКУ

Дата: 27.09.2019 15:28
Кількість переглядів: 2883

Фото без опису

Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Повна назва документа державного планування: проект «Генеральний план смт Нова Борова Хорошівського району Житомирської області» (далі – Генеральний план).
Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту, що розробляється на виконання статті 17 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”.
Генеральний план розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.
Склад та зміст генерального плану визначається ДБН Б.1.1-15:2012 “Склад та зміст генерального плану населеного пункту”; склад та зміст детального плану території визначається ДБН Б.1.1-14:2012 “Склад та зміст детального плану території». Рішення генерального плану мають відповідати вимогам ДБН Б.2.2-12:2018 “Планування і забудова територій”, а також широкого кола інших державних будівельних норм та державних стандартів України.
Генеральний план визначає основні принципи і напрямки планувальної організації та функціонального призначення території, формування системи громадського обслуговування населення, організації вулично-дорожньої та транспортної мережі, інженерного обладнання, інженерної підготовки і благоустрою, цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження культурної спадщини та традиційного характеру середовища історичних населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.
Проект «Генеральний план смт Нова Борова Хорошівського району Житомирської області» розроблений на виконання Рішення Новоборівської селищної ради від 20.02.2018 року № 579.
Генеральний план розробляється у розвиток рішень Генеральної схеми планування території України та схеми планування території області (Схема планування території Житомирської області (ДП «ДІПРОМІСТО», Київ, 2014р.). Рішення генерального плану є основою для розроблення плану зонування території населеного пункту та надалі деталізуються й уточнюються у детальних планах територій.
При розроблені генерального плану враховуються також стратегії і програми економічного, екологічного, соціального розвитку; наявна чинна проектна документація; спеціалізовані схеми, проекти і програми що діють в населеному пункту на місцевому та регіональному рівні, в тому числі: програми соціально-економічного розвитку Новоборівської селищної ради об’єднаної територіальної громади на 2018р.; цільові програми з охорони навколишнього природного середовища, розвитку водопровідно-каналізаційного господарства, поводження з твердими побутовими відходами та інші.

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Новоборівська селищна рада.

Передбачувана процедура громадського обговорення:
відповідно до ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадське обговорення звіту зі стратегічної екологічної оцінки та проекту Генерального плану розпочато з дня їх оприлюднення, а саме 27 вересня 2019 року на офіційному сайті Новоборівської селищної ради (https://novoborivska-gromada.gov.ua/), обласній громадсько-політичній газеті «Житомирщина» та громадсько-політичній газеті Хорошівського району «Прапор» та триватиме до 27 жовтня 2019 р.
Громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі зауваження та пропозиції до звіту із стратегічної екологічної оцінки та проекту документу державного планування. Усі зауваження і пропозиції до проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду замовником. За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження або вмотивовано їх відхиляє.

Ознайомитися з проектом Генерального плану та отримати додаткову інформацію можна за адресою: вул. Незалежності, 9-А, смт. Нова Борова, Хорошівський район Житомирська область, 12114 або за тел.: 0977991842.

Зауваження і пропозиції до Звіту із стратегічної екологічної оцінки, проекту Генерального плану подаються до:
Відділу земельних ресурсів Новоборівської селищної ради.
Відповідальна особа: Начальник відділу земельних ресурсів Гаращук Олександр Петрович (контактні дані: zem_nbotg@ukr.net; тел.: 0977991842). 
Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документу державного планування відсутня.

Строк подання зауважень і пропозицій становить 30 днів, тобто до 27 жовтня 2019 року.
Пропозиції та зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.


Схема розташування населеного пункту в системі розселення

План існуючого використання території

Схема існуючих планувальних обмежень

Генеральний план  (основне креслення)

Схема проектних планувальних обмежень

Пояснювальна записка до ГП

Звіт про СЕО Нова Борова

Основні положення


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних