В НОВОБОРІВСЬКІЙ ОТГ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ГРОМАДИ

Дата: 10.08.2019 21:33
Кількість переглядів: 2775

Фото без описуСьогодні Новоборівська селищна об’єднана територіальна громада святкує свою четверту річницю. Майже чотири роки тому, 14 серпня 2015 року, рішенням Житомирської обласної адміністрації було створено нашу громаду до складу якої увійшли Новоборівська селищна, Небізька, Фасівська, Кропивнянська та Ягодинська сільські ради, а це 18 населених пунктів - одне селище та сімнадцять сіл. Нелегкий шлях пройдено з початку створення, кожний населений пункт мав свої потреби, проблеми, бажання, амбіції, а сьогодні ми вже працюємо як одна велика згуртована родина, яка реагує на всі виклики, що постають на шляху нашого розвитку.

День громади – це свято, яке єднає всіх жителів наших 18 населених пунктів на території Новоборівської селищної ради, пов'язує минуле, сьогодення та майбутнє.  Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади та держави в цілому.

За традицією свято розпочалося із спортивних змагань об 10:00 годині з розіграшу кубку громади по міні-футболу на міні-полі з синтетичним покриттям  на території Новоборівського ліцею. В розіграші взяли участь 6 аматорських команд, які провели 15 ігор. Переможцем стала команда «РЕД-БУЛ» та отримала кубок Новоборівської громади, в подарунок м’яч з логотипом громади та грошовий приз.  Члени команди «Оріон», яка виборола друге місце отримала по футболці з логотипом «Я люблю Новоборівську громаду». Третє почесне місце отримала команда ветеранів, які теж не залишились без   сувенірів.

Офіційна частина свята розпочалася о 18.00 год. з привітального виступу селищного голови Григорія Рудюка. До нас на свято завітали шановні гості та друзі громади. Привітала  мешканців громади зі святом Депутат Верховної Ради по 66 виборчому окрузі Тетяна Грищенко, яка розпочала знайомство із своїм округом із Новоборівської громади. Також, до жителів громади з вітальним словом звернувся депутат Житомирської обласної ради Олег Пінський, який є гарним та  надійним другом нашої громади та постійно її підтримує.

З вітаннями та виступами аматорських колективів на свято завітали наші сусіди та гості з Іршанської, Ушомирської, Чоповицької, Червоненської, Хорошівської об’єднаних територіальних громад та Топорищанської і Радицької громад.

Весело було біля «старостинських хатинок», де лунали пісенні перегуки і, звичайно ж, всі мали можливість почастувати страви національної кухні та поринути в національний колорит, доторкнутись до справжніх музейних експонатів. Запалював  настрій гостям, грою на музичних інструментах, гурт із Фасової, відпочивальники залюбки підспівували українських народних пісень та підтанцьовували.

За гарною традицією гостей свята пригощали запашною рибною юшкою та смачною картоплею з м'ясом і грибами від селищного голови Григорія Рудюка. Як завжди роль головного шеф-кухаря виконував неперевершений Олег Журавський, який також безпосередньо відповідав за громадський порядок під час проведення свята в підмогу працівникам поліції.

Депутати селищної ради Олександр Ореховський, Костянтин Калінко, Ольга Карпенко, Павло Власюк, Віктор Червінський та інші пригощали щиро всіх бажаючих смачненькими кавунами, всі бажаючі могли безкоштовно поласувати кавунчиком.

Неможливо не відзначити членів Молодіжної ради, які розважали гостей свята, створили шикарну креативну фотозону, де відображені досягнення громади за період її існування.  Тут могли сфотографуватись всі бажаючі та пригоститись кольоровими димлячими коктейлями в їхньому виконанні.

В свою чергу члени Поважної ради на чолі з Людмилою Свинаренко взяли шефство над дітьми із Новоборівського будинку-інтернат, приготувавши їм різні смаколики та частування.

У рубриці «Зірковий гість» виступила дитяча театральна студія «Феєрія» із смт. Хорошів, переможець цьогорічного конкурсу «Зірочка світись» у жанрі акторська майстерність.

На святковому концерті свою майстерність показали представники закладів культури та освіти Новоборівської громади і гості з інших громад.

Відбулися нагородження в різних номінаціях. Були відзначені зразкові двори громади.

Найстарша (подружжя Хільчуків) та наймолодша (подружжя Стадників) подружні пари.

Обдаровані діти - переможці обласних олімпіад: Аліна Горбач, Роман Прокопчук та Юлія Фальковська.

Відзначено Подяками Володимира Осіпчука  за організацію благодійного концерту в смт. Нова Борова на підтримку онкохворих мешканців громади та Катерину Матвійчук, нашу землячку родом із Рудні-Фасової, за популяризацію спортивного руху в Новоборівській громаді, організацію спортивно-молодіжного фестивалю «RIVER FEST», який відбувся цього річ на День молоді на водосховищі. До речі вже завтра за її ініціативою розпочнуться тренування греблі на байдарках на водосховищі.

Для наймолодших жителів громади працювали дитячі атракціони, гірки, каруселі, батути, тощо. А насамкінець, на усіх чекала святкова дискотека.

Цей святковий день вдався на славу завдяки злагодженій роботі оргкомітету, очолюваного заступником селищного голови Русланом Семенієм, працівників культури та творчих колективів громади і гостей, і гарному настрою всіх, хто завітав на свято.

Висловлюємо щиру подяку всім хто долучився до чудового свята, потрібно вміти не тільки працювати, а і гарно святкувати.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних