ІНФРАСТРУКТУРА, ІННОВАЦІЇ, ЕКОЛОГІЯ - ДІТИ РОЗКАЗАЛИ, ЩО ХОЧУТЬ ЗМІНИТИ У СВОЄМУ МІСТІ

Дата: 09.07.2019 16:48
Кількість переглядів: 2611

 

Фото без описуЯк виглядало б місто, мер якого - дитина? ЮНІСЕФ провів конкурс, під час якого діти з усієї України у формі відео, малюнків або текстів розказували про те, яким би хотіли бачити своє місто і що змінили би у ньому, якби раптом очолили своє місто. Найоригінальніші та найцікавіші пропозиції, лягли в основу карти Міста Дитячих Мрій. Карта буде використовуватись для адвокації створення у громадах дружнього до дитини середовища.

Глибина розуміння дітьми проблем міста вражає: у своїх пропозиціях вони говорять про розвиток інфраструктури, створення соціальних програм, впровадження інновацій та покращення екології.

Найчастіше діти говорили про необхідність розвитку інфраструктури дозвілля для дітей різного віку: безпечні ігрові майданчики, ігрові центри, скейт-парки та інше.

Нам з друзями немає де гуляти. Тільки на стадіоні в футбол грати, але я не люблю футбол. Ми в Одесі бачили майданчик, де скейтери, ролери і велосипедисти катаються. От би і нам таку, в нашому районі”, - пропонує 12-річний Родіон, з м. Дніпро.

Також діти відзначають необхідність рухатись у ногу із часом та розвивати місто відповідно до вимог сьогодення: вирішити проблему зі старим житловим фондом шляхом реновації будівель; здійснити перепланування міста з поглядом у майбутнє - з урахуванням зростання кількості мешканців та автомобілів; створювати інноваційні центри, в яких діти могли би змалечку вчитись працювати із новітніми технологіями.

Щоб не було заторів, треба збудувати ще одну трасу, прямо над машинами. І бензинові машини поміняти на електричні. Тоді глобальне потепління зупиниться”, - каже 6-річний Ростислав із Києва.

Покращувати екологію пропонують також шляхом встановлення очисних споруд на заводах, збільшення зелених насаджень, а також поширення ідей сортування сміття серед населення. Також діти хотіли би розвинути вело інфраструктуру: з міркувань екології і безпеки.

“Я б дуже хотів, щоб усі люди дотримувалися правил безпеки дорожнього руху і не було ніколи ДТП. Якби я був мером, я би давав нагороду кожному, хто дотримується цих правил”, - каже 9-річний Святослав з Полтави.

Не оминули увагою діти і соціальні проблеми. Пропонують впроваджувати програми для малозабезпечених сімей, а також працювати над питаннями інклюзивності.

Треба дуже багато пандусів. Щоб вони були не круті, як у наших підземних переходах, щоб мами з колясками, або люди на візочках могли проїхати вверх чи вниз”, - зазначає 8-річний Тарас із Запоріжжя.

Проект реалізовано в рамках глобального руху ЮНІСЕФ “Громада, дружня до дітей та молоді”. Ініціатива об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес задля спільної мети - створення комфортного для дітей та молоді середовища, де кожен може реалізувати свій потенціал.

Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Уповноважений Президента України з прав дитини, Асоціація органів місцевого самоврядування, Національна Молодіжна Рада України.

Ініціатива передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право бути почутими, право на охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, право на безпеку, дитинство, визнання та справедливе ставлення. Громади, які ведуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді та успішно реалізували план дій, отримують офіційний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти, а також сигналізувати про досягнення та позитивні зміни для дітей та молоді.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних