УПСЗН ХОРОШІВСЬКОЇ РДА ІНФОРМУЄ

Дата: 25.09.2018 14:39
Кількість переглядів: 641

Фото без описуВідповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінет Міністрів України від 21 жовтня 1995 р.     № 848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 р. № 329) (далі - Положення) житлова субсидія не призначається : якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії і в цьому періоді за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Статтею 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачена сплата єдиного внеску. З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування,  укладається договір про добровільну участь відповідно до типового договору.

Договором про Добровільну участь може бути передбачена одноразова сплата особою єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладання договору, помножений на коефіцієнт 2.

На підставі укладеного договору  оформленого в установленому порядку у якому зазначається період, та номер платіжного документу про сплату такого внеску, житлова субсидія призначається із урахуванням вимог Положення.

Враховуючи вищезазначене, для набуття права на призначення житлової субсидії непрацюючим працездатним особам, які (за яких) не сплачували єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховується доходи для призначення житлової субсидії рекомендуємо таким особам звертатися до органів державної фіскальної служби з заявою для укладання договору.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних