НАГАДУВАННЯ КЕРІВНИКАМ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ ПРАЦІВНИКАМИ МЕДИЧНИХ ОГЛЯДІВ

Дата: 21.06.2018 14:21
Кількість переглядів: 1007

Фото без описуХорошівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Житомирській області тримає питання охорони праці на постійному контролі. Спеціалісти відділення постійно проводять роз’яснювальну та профілактичну роботу щодо проходження працівниками різних підприємств медичного огляду.

Метою будь-якого медичного огляду працівника є визначення стану його здоров’я, зокрема, можливості виконання ним певних трудових обов’язків. Проведення обов’язкових медичних заходів сприяє виявленню на початковій стадії професійних захворювань у працівників, встановлення у разі необхідності медичних протипоказань щодо здійснення окремих видів робіт.

У законодавстві України чітко визначено категорії працівників, наведено перелік професій, видів діяльності, виробництв і організацій, співробітники яких підлягають обов’язковим медичним оглядам. Керівник повинен проконтролювати проходження ними цієї процедури, а також організувати за свій рахунок проведення медичних оглядів як для вже працюючих на підприємстві співробітників, так і для тих, які лише приймаються на роботу.

Медичний огляд обов’язковий для наступних категорій працівників: зайнятих на важких роботах; на роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці; на роботах, де є потреба у професійному доборі; осіб віком до 21 року (незалежно від професії та виду діяльності).

За результатами медогляду оформляється заключний акт, який відображає стан здоров’я всіх працівників, які пройшли обстеження, виявлення протипоказання щодо подальшої роботи у окремих з них, інші фактори. Зазначені в акті вимоги є обов’язковими до виконання для працівника і роботодавця. Результати медоглядів зобов’язують роботодавців поліпшувати умови праці працівників для забезпечення безпеки їх здоров’я.

Працівників, які не пройшли в установлений термін медичні огляди, роботодавець відсторонює від роботи, а також не допускає до роботи тих працівників, яким за медичним висновком така робота протипоказана за станом здоров’я.

Багаторічний досвід нашої роботи свідчить, що значно дешевше  забезпечити своєчасне проведення профілактичних заходів із запобігання професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю працівників, викликаними умовами праці, ніж потім ліквідувати їх наслідки. Тому не зволікайте і вчасно організовуйте проходження медичних оглядів.

Завдяки постійно проведеній роботі щодо інформування керівників підприємств, на  підприємствах, установах і організаціях Хорошівського, Черняхівського та Пулинського районів за 5 місяців 2018 року зареєстровано лише 2 нещасні випадки, які за наслідками розслідування визнані такими, що пов'язані з виробництвом.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних