Пошук

ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА РІШЕННЯМИ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ВІДКЛИКАНИЙ

Дата: 09.10.2017 15:45
Кількість переглядів: 961

19 вересня 2017 року проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за відповідністю рішень органів місцевого самоврядування Конституції та законам України» був відкликаний з Секретаріату Кабінету Міністрів України. Відкликання було ініційовано розробником – Мінрегіоном.

Це свідчить про черговий успіх Асоціації міст України у захисті місцевого самоврядування та збереження вектору його подальшого розвитку. Прийняття вказаного законопроекту призвело б до невиправданого втручання місцевих держадміністрацій у роботу місцевого самоврядування.

На відповідний запит щодо відкликання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за відповідністю рішень органів місцевого самоврядування Конституції та законам України» Асоціація міст України отримала велику кількість листів від своїх членів, які засвідчили одностайну підтримку негативних висновків експертів АМУ щодо нього. Міські, сільські та селищні голови на заходах АМУ, у інтерв'ю для ЗМІ та зверненнях до народних депутатів, висловлювали своє негативне ставлення до цього законопроекту. Відповідне рішення про неприйняття вказаного законопроекту прийнято Правлінням АМУ та підтримано учасниками ХІІІ Українського муніципального форуму 18 вересня 2017 року.

Асоціація міст України висловлює подяку міським, сільським та селищним головам за підтримку та захист позиції АМУ у боротьбі за дотримання прав місцевого самоврядування та переконана у тому, що нові ініціативи врахують інтереси місцевого самоврядування і сприятимуть подальшому розвитку місцевої демократії та громадянського суспільства. Робота над вдосконаленням законодавства щодо державного контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування буде продовжуватися далі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.