Історичний календар: люди, події, факти (лютий)

Дата: 31.01.2017 11:55
Кількість переглядів: 1310

Фото без опису

1 лютого

1931 – у с. Турчинка Володарсько-Волинського району народився Карпенко Іван Михайлович – орденоносець, директор Володарсько-Волинського АТП 05034 (від квітня 1966 р.). Навчався у Турчинській, Фонтанській, Топорищенській школах. Випускник (1965 р.) Київського автодорожного технікуму. Працював на залізниці, у СМУ-72, начальником відділу експлуатації Турчинської автобази (від 1959 до 1966 рр.). Обирався депутатом Володарсько-Волинської районної та Новоборівської селищної рад. За сумлінну працю та трудові здобутки нагороджений орденом «Знак пошани» (1981 р.) та медалями. Похований у с. Турчинка.

Фото без опису       Фото без опису

10 лютого

1937 – у с. Велятино (Закарпатська область) народився Букович Іван Петрович (помер 17.06.2002 р.) – науковець, геолог, краєзнавець, кандидат геолого-мінералогічних наук (1983 р.). Після закінчення середньої школи працював учнем колектора у Закарпатській геологічній експедиції. У 1961 р. закінчив геологічний факультет Львівського державного університету. Працював у Житомирській геологічній експедиції, де пройшов шлях від техніка-геолога до начальника геологічної партії. Автор більше 12-ти наукових праць. Нагороджений почесним знаком "Відмінник розвідки надр", медалями, почесними грамотами. 

Фото без опису     Фото без опису   

10 лютого

2015 – поблизу с. Спартак (Ясинуватський район, Донецька область) загинув Порозінський Сергій Вікторович (народився 06.09.1985 р. у с. Небіж Володарсько-Волинського району) – військовик, старшина, боєць 95-тої окремої Житомирської десантно-штурмової бригади. Учасник бойових дій у зоні антитерористичної операції (АТО) на сході України. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України № 282/2015 від 23.05.2015 р. нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Похований 15.02.2015 р. у с-щі Хорошів.

   Фото без опису             Фото без опису

Фото без опису 

 

Новоборівський краєзнавчий музей

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних