Завершилося навчання в школі місцевого самоврядування 2016

Дата: 06.12.2016 11:41
Кількість переглядів: 980

Фото без описуШкола місцевого самоврядування - 2016 успішно завершилася 1 грудня 2016 року. Триденне очне навчання для представників місцевого самоврядування різних рівнів та регіональних ЗМІ з різних областей України було зорганізоване Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO у тісній співпраці з Асоціаціями органів місцевого самоврядування (ВАССР, УАРОР, АММУ).

Цьогорічний навчальний план Школи складався з двох електронних курсів та двох очний сесій та відбувався за таким розкладом: е-курс “Децентралізація: повноваження - ресурси - відповідальність”  19-30 вересня 2016 р.; I очна сесія, м. Київ  11-13 жовтня 2016 р.; е-курс “Управління проектами з місцевого розвитку”  17 жовтня - 25 листопада 2016 р.; II очна сесія, м. Київ 29 листопада - 01 грудня 2016 р.

Слухачами Школи стали члени Асоціаціацій органів місцевого самоврядування (ВАССР, УАРОР, АММУ):  сільські та селищні голови; голови сільських та селищних об’єднаних територіальних громад; депутати сільських/селищних рад; голови районних і обласних рад; депутати районних і обласних рад;міські голови; голови міських об’єднаних територіальних громад; депутати міських рад. Також цього року навчання проходило дві нові цільові групи – старости в ОТГ та представники регіональних ЗМІ.

Учасники впродовж трьох днів навчалися за наступними тренінговими модулями: зарубіжний досвід розвитку Асоціацій ОМС, практичні питання законодавства про місцеві вибори, стратегічне планування розвитку громад, управління ресурсами територіальних громад, місцеві фінанси, ефективна міжособистісна комунікація та ін.  

Також у рамках школи відбулася зустріч учасників з представниками секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, під час якої було обговорено взаємозв’язок ОМС із комітетами Верховної Ради України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних