Пошук

Навчальний візит до Республіки Польща

Дата: 03.10.2016 11:12
Кількість переглядів: 969

З 25 вересня по 1 жовтня 2016 року за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації і Україні «DESPRO» та польського Фонду міжнародної солідарності Solidarity Fund PL відбувся навчальний візит Української делегації до Республіки Польща, участь в якому брали представники комітетів стратегічно планування готрьох громад – Новоборівської ОТГ, Новоукраїнської ОТГ, Великогаївської ОТГ.

Метою візиту було ознайомлення з функціонуванням польської системи місцевого самоврядування з акцентом на особливості планування розвитку гмін. Учасники ознайомилися з польським досвідом розробки стратегій розвитку на рівні  гмінно сільського, гмінно сільського-міського та повітового, а також з процесом затвердження та узгодження стратегій на різних рівнях місцевого самоврядування.

В перший день  учасники візиту представили свої напрацювання у сфері стратегічного розвитку своїх громад, у розробці якого їм допомагають експерти Всеукраїнською асоціації сільських та селищних рад та Асоціації малих міст України.

Учасники візиту відвідали гміни Подкова Лєсьна, Мілянувек, Длугосьдло, Вишкув ознайомилися з стратегіями розвитку даних гмін. Вищеназвані гміни вважаються взірцем з точки зору управління та співпраці в рамках процесу стратегічного планування місцевого розвитку у Польщі. Представники України мали зустрічі з керівниками ОМС Польщі, які є урядовцями з багаторічним досвідом праці, із співавтором реформи самоврядування у Польщі, колишнім головою Конституційного суду професором Єжи Стемпєнем.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.