Пошук

МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ

Дата: 29.08.2016 10:21
Кількість переглядів: 837

Фото без опису26 серпня селищний голова  Григорій Рудюк та заступник селищного голови Олександр Стретович взяли участь у міжнародному форумі «Децентралізація, стан та перспективи об’єднання громад», який проходив у Новоград-Волинському.

Головною метою проведення форуму була інформаційно-роз'яснювальна робота щодо переваг об’єднання громад та обмін досвіду з польськими колегами.

У Форумі взяли участь Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, голови районних державних адміністрацій області, керівників місцевих рад усіх рівнів, експертів з децентралізації, а також представники польської делегації.

В’ячеслав Негода зазначив, що зараз децентралізація в Україні рухається не за тим оптимальним сценарієм, який  було заплановано на початку реформування, оскільки Парламентом так і не були прийняті зміни до Конституції, які мали бути першочерговими. Це стримує комплексну, системну децентралізацію, але не перешкоджає створенню ефективного базового рівня місцевого самоврядування – спроможних громад. Громадам необхідно розвиватися, а для цього потрібні ресурси та повноваження, що можливо лише у децентралізованій системі самоврядування.

Житомирщина одна з областей, яка найактивніше включилася в процес децентралізації. На даний в Житомирській області утворено 10 об'єднаних територіальних громад.

Міжнародний форум пройшов за сприяння Української асоціації районних та обласних рад та Швейцарсько-Українського проекту DESPRO в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних