Пошук

ПОВІДОМЛЕННЯ

Дата: 26.12.2017 08:23
Кількість переглядів: 1010

Фото без описуПродаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім – порушення норм законодавства України. 

Виконавчий комітет Новоборівської селищної ради, відповідно рішення виконавчого комітету № 246 від 13.12.2017 року,  звертається до суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. 

Законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років (стаття 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» - далі Закон).

Також, цією статтею визначено, що продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.

Відповідальність за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які   не досягли 18 років передбачена Законом та Кодексом України про адміністративні правопорушення ( далі – КпАП).

Так, згідно зі статтями 15, 17 Закону до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу - 6800 гривень та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Відповідно статті 156 КпАП до працівника підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування застосовується штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 510 грн. до 1700 грн.).

Тому, шановні підприємці громади, звертаємося до Вас з проханням неухильно дотримуватись норм чинного законодавства та не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої, а також тютюнові вироби неповнолітнім.

Також, звертаємося до мешканців  об’єднаної територіальної громади: якщо Ви стали свідком продажу чи купівлі неповнолітнім цигарок або алкоголю, зупинить і продавця, і дитину. Повідомте про такий факт відповідним органам.

                                                

                                                                 Секретар виконавчого комітету    Жарчинська А.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних