Пошук

БЕЗПЕЧНЕ ВИКОНАННЯ РОБІТ ТА ОСОБИСТІ МІРИ БЕЗПЕКИ В ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

Дата: 20.12.2021 17:54
Кількість переглядів: 651

Наступає зима. Разом з нею приходять снігопади, морози, ожеледиця. Саме в цей період року значно зростає кількість нещасних випадків, пов’язаних із падіннями, переохолодженнями, отруєннями чадним газом,  опіками, дорожньо-транспортними пригодами тощо. 

Рекомендуємо роботодавцям звернути увагу на дотримування відповідних правил безпеки працівниками, які за професійними обов’язками виконують роботи на відкритому повітрі. В морозну погоду, щоб уникнути переохолодження та обмороження, слід надати особливу увагу  одягу, який має бути багатошаровим та теплим, бажано з натуральних тканин.  Взуття повинно бути утеплене устілками з фетру та не прилягати щільно до ніг. Перебуваючи на морозі, бажано весь час рухатися – це покращить кровообіг та вбереже від переохолодження. Також лікарі рекомендують вживати більше теплої рідини, що сприяє кращій терморегуляції організму. Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг. У разі появи симптомів обмороження потрібно негайно звернутися за медичною допомогою. 

Під час виконання робіт на відкритому повітрі у зимовий період, відповідальним особам за проведення робіт, слід передбачити для виконавців робіт певний час для відпочинку та обігріву, по можливості, скоротити їх час перебування  в несприятливих погодніх умовах.

Роботодавець повинен підвищити вимоги щодо додержання вимог безпеки під час експлуатації обладнаня, устаткування, машин, механізмів,  транспортних засобів як працівниками, так і керівниками та спеціалістами, відповідальними за виконання робіт на цьому обладнанні.

Надзвичайно уважними повинні бути працівники, які займаються експлуатацією, обслуговуванням та ремонтом обладнання, механізмів, транспортних засобів, що розташовані поза приміщеннями або в приміщеннях , які не обігріваються. Під час виконання робіт контакт відкритих частин тіла людини з металевими поверхнями   може призвести до прилипання шкіри та її обмороження. Крім того, часто використовується відкритий вогонь для розігріву ємностей, замерзлих елементів трубопроводів по яких переміщуються горючі та вибухонебезпечні рідини, що може призвести до загорання та вибухів.

Особливу увагу звертаємо на питання утримання в зимовий період територій та будівель, які знаходяться на балансі підприємств. На необхідність очищення від снігу доріг, пішохідних доріжок, зняття бурульок з дахів виробничих приміщень та адмінбудівель.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про охорону праці»  «Умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам законодавства».

Нагадуємо роботодавцям та застрахованим особам про негативні наслідки приховування  настання нещасних випадків на виробництві, а також, що п.8 «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року №337, встановлені терміни надання роботодавцями повідомлення про нещасний випадок до робочого органу Фонду соціального страхування України за місцем настання нещасного випадку.

Не знаєте, як діяти у разі настання нещасного випадку на виробництві? За консультацією звертайтеся до Хорошівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області т-н: (04145) 3-18-17, 3-36-74.

Дотримуйтесь правил безпеки, будьте обережні та бережіть своє здоров’я.

Хорошівське відділення управління

ВД ФССУ у Житомирській обдасті
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.