ВІДЗНАЧЕННЯ 29-Ї РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ В НОВОБОРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 24.08.2020 11:12
Кількість переглядів: 719

Фото без опису24 серпня 2020 року   в День відзначення 29-ї річниці Незалежності України   селищним головою Григорієм Рудюком разом із Олександром Штефою, головою громадської організації «Новоборівська спілка учасників та ветеранів АТО об'єднаної територіальної громади», проведено символічне закладення першого каменю пам’ятного знаку Захисникам України та Героям Небесної Сотні в  смт. Нова Борова, Хорошівського району, Житомирської області та встановлено символічну табличку. 

Місце встановлення пам’ятного знаку попередньо погоджено рішенням виконавчого комітету, за пропозицією загальних зборів ГО «Новоборівська спілка учасників та ветеранів АТО об’єднаної територіальної громади». У встановлені таблички взяли участь  представники влади, культури та учасники бойових дій в зоні проведення АТО/ООС.

Цей пам’ятний знак символізуватиме вірність військовій присязі. Мужність і героїзм всіх захисників української землі та присвячено тим, хто виконав і виконує військовий обов’язок із захисту незалежності і свободи нашої держави. 

Пам’ятник  спроектовано у вигляді тризуба, по центру розміщено меч як символ одвічної боротьби за волю та незалежність України, ще з часів козацтва.

На лівому елементі пам’ятного знаку для вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, як символу незламності та єдності українців, зображено загиблі душі героїв Небесної сотні, що перетворюючись на голубів здіймаються в рай, де їх у небі зустрічає Янгол. На правому елементі пам’ятного знаку для вшанування пам’яті захисників української землі, під покровом Пресвятої Богородиці, зображено: ліворуч представника українського козака, праворуч воїн Української повстанської армії, по центру військовослужбовець нашої сучасності.

Зі зворотної сторони, вигравірувано написи:
Ліворуч:     "Душу-Богові!
                      Життя-Україні!
                      Серце-людям!
                      Собі-славу!
                      Честь-нікому".

Праворуч:  "Пам’ятайте ж Ви Їх,
                       Пам’ятайте такими,
                       Пам’ятай Їх завжди,
                       Українська земля".
                                             Ярослав Нудик

У розробці проєкту пам’ятного знаку взяли участь представники громадської організації «Новоборівська спілка учасників та ветеранів АТО об’єднаної територіальної громади» із залученням професійного художника. Ескізний проєкт пам’ятного знаку   погоджено в Департаменті культури, молоді та спорту Житомирської обласної адміністрації.

Як писав відомий український поет, перекладач, мовознавець і громадський діяч Максим Рильський «Хто не пам'ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього». 

Тож, в День 29-ї річниці Незалежності України вшановуймо пам’ять захисників України, які в різні часи вели боротьбу за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави! Дякуємо за мирне небо над головою, можливість бути щасливими та вільними людьми.


 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних