ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – ПРОБЛЕМА СЬОГОДЕННЯ

Дата: 27.07.2020 10:26
Кількість переглядів: 1918

Фото без опису

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми розпочинаємо серію публікацій з даної тематики. Отже, торгівля людьми - глобальна проблема як у світі, так і для України, адже  трудова міграція (переміщення людей через  кордон або в межах країни з метою пошуку роботи) стала характерною невід’ємною частиною сьогодення. Щороку наші співгромадяни, які невдоволені рівнем заробітної плати в Україні або відсутністю роботи, намагаються виїхати в інші країни у пошуках більш гідних умов життя. Там здебільшого радо приймають українців, бо саме вони займають посади робітників, обслуговуючого персоналу, будівельників тощо. Зрозуміло, що це певним чином сприяє підвищенню добробуту сімей та є джерелом валютних надходжень в країну.

В той же час трудова міграція, а тим більше нелегальна – це реальна загроза, адже мігранти можуть стати жертвами торгівлі людьми, і чоловіки, і жінки, і діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації, як у власних країнах, так і за кордоном.

Якщо на початку 2000-х років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідером є трудова експлуатація. Також змінилося і співвідношення за статтю жертв торгівлі людьми  – якщо раніше майже 85% потерпілих були жінки, то зараз – більшість становлять чоловіки. 

Не варто вважати, що жертвами сучасних работорговців стають люди з низьким освітнім рівнем – як свідчить статистика, потрапити в рабство може будь-хто. 

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501,  527 

Міністерство закордонних справ України – (044) 238 16 57

Укрбюро Інтерполу (розшуку осіб, зниклих за кордоном (044) 256 12 53 

Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України (постраждалим за кордоном або в межах України) – (044) 374 37 85


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних